fbpx

KIRK WINDSTEIN elárulta, hogy valami különleges dolgon ügyködik a DOWN

Kirk Windstein arról mesélt a Revolver magazinnak, hogy pár koncert erejéig újra csatlakozni fog a Down-hoz a debütáló albumuk, a Nola 25. évfordulójának alkalmából. Windstein a zenekar alapítótagja volt, majd 2013-ban kilépett, hogy másik projektjére, a Crowbar-ra, valamint a családjára fókuszálhasson. Bobby Landgraf, a banda korábbi gitártechnikusa lépett a helyére, aki előzőleg a Gahdzilla Motor Company és a Honky tagja volt.

Windstein tavaly jelentette be a visszatérését a Down-ba, miszerint számos fesztiválon vett volna részt 2020-ban a bandával, amik azóta lemondásra kerültek a világjárvány miatt.

A kérdésre, hogy a Down dolgozik-e új anyagon, Kirk így számolt be a Revolver-nek (alább megnézheted a videóban):

Tulajdonképpen nincs róla szó. A fő most, hogy igyekszünk megtartani az európai fesztiválkoncerteket és a Psycho Las Vegas-t. Utóbbit lemondták, és természetesen az európai fesztiválok is elmaradnak. Tehát fogalmam sincs, mi lesz a jövőben. Az elkövetkezendő hónapokban valami nagyon különlegesen dolgozunk, ami miatt nagyon izgatott vagyok, ez minden, amit elmondhatok. Nagyon várom, hogy újra összeállhassak a srácokkal.

2016-ban Philip Anselmo náci megnyilvánulásai miatt a Down több koncertet lemondani kényszerült. A gitáros, Pepper Keenan így nyilatkozott az esetről a Metal Wani-nak: “Down semmi rosszat nem tett. Szóval csak kivetítették ránk is az ügyet. Az egész Phil hibája volt. Beszéltem vele, hogy szedje össze magát, és meg is teszi. Tudja, hogy hibázott és hogy hülyén viselkedett. Szinte világéletemben ismertem a srácot. Egyáltalán nem az a személy, mint amilyennek az ügy fényében feltűnt. Persze, hogy van jövője a Down-nak. Nem dobnám el az egész munkásságunkat, a csodás zenét, amit megalkottunk egy buta pillanatért, amit lencsevégre kaptak, és később bocsánatot is kért miatta. Tehát még messze nem végeztünk.

Windstein januárban kiadta az első szólóalbumát, a Dream In Motion-t az Entertainment One (eOne) gondozásában.

 

// //