fbpx

Kész a DEFTONES új albuma, szeptemberi megjelenés várható

Az új albumukkal is igencsak deftones-i léptekben halad a Deftones: most készült el a 2019-re ígért albumuk, amit úgy tűnik, végre hamarosan hallhatunk is. Abe Cunningham dobos feltárta egy interjúban, hogy már teljesen kész az album keverése, és már a maszterelési fázisban van. Sőt, azt is elárulta, hogy a megjelenés szeptemberre várható.

Az album munkálatairól így nyilatkozott Cunningham Download TV-nek:

Mindent felvettünk tavaly nyáron – júniusban és júliusban. Nem sietjük el. Most azonban már tényleg befejeztük. Keverjük az anyagot… Los Angeles-ben vettük fel, de Seattle-be jöttünk keverni. Egy régi haverunkkal, Terry Date-tel dolgozunk, aki már több korábbi anyagunkon is dolgozott velünk. A mostani távolságtartási szituáció miatt elég bonyolult volt, de kitaláltuk, hogyan csináljuk a mixet anélkül, hogy jelen lennénk. Sokkal jobb, ha mind ott vagyunk; gyorsabban meg tudjuk vitatni a dolgokat. De mégis be tudtuk fejezni. Most kerül sor a legfőbb folyamatra, a masteringre. Van mit csinálnunk ebben a rendkívüli időszakban.

Amikor később a megjelenés időpontjáról volt szó, szerényen ennyit osztott meg: “Talán, remélhetőleg szeptemberben jön ki. Valami ilyesmit hallottam, nem emlékszem pontosan…

Ki tudja, lehet, hogy ezúttal tényleg betartják az ígért dátumot, és három hónap múlva már valóban a kezünkben tarthatjuk a lemezt.

// //