fbpx

Jövő héten lesz az első koncert Arkansas-ben

Arkansas-ben már csak jövő hétig kell várni a következő élő koncertig. A Billboard számolt be arról, hogy Travis McCready, a country rock banda Bishop Gunn frontembere jövő pénteken, május 15-én a Forth Smith-ben található TempleLive nevű helyszínen fog koncertezni. Ez lesz az első valódi koncert a pandémia óta (a drive-in-eket leszámítva).

A helyszín úgy nyilatkozott, hogy gondoskodik a biztonságról. Fertőtlenítik az egész TempleLive-ot a koncert előtt, valamint 80%-al fogják csökkenteni a maximális résztvevő-számot. Minden jelenlévőnek kötelező lesz maszkot viselni, amit a helyszínen is fognak árulni. Ezen kívül a koncertre látogatók hőmérsékletét is ellenőrizni fogják.

A nézőknek távolságot kell tartaniuk egymástól, ezt pedig úgy intézik el, hogy 2-12 üléses csoportokat különítenek el egymástól nagyjából 2 méterre, olyan embereket ültetve egymás mellé, akik egy háztartásból érkeztek. A színpadtól is tisztes távolságra lehet csak leülni, a tervrajz így néz ki:

A mosdóba is maximum tízen mehetnek ki egyszerre, a szappan- és kéztörlő-adagoló automata lesz. Italokat lehet venni, de csak előrecsomagoltat vagy kupakosat. Elkülönített útvonalakon kell majd közlekedni, amit a személyzet fog felügyelni.

Van egy kis bökkenő a dologban: Arkansas kormányzója, Asa Hutchinson csak május 18-ai kezdettel engedélyezte a beltéri koncertek megtartását, ami 3 nappal a TempleLive esemény után van. Másrészt pedig 50 főre korlátozta a közönség számát, itt pedig sold-out esetén 179 főre lehet majd számítani. A helyszín közölte a Billboard-dal, hogy szerintük ez nem lesz probléma, mondván, az eddigi tapasztalatok alapján a kormányzó úgyis gyakran módosítja az utasításait.

Érthető, hogy az emberek már nagyon vágynak koncertre menni, de lehet, hogy ez még korai. Az sem tiszta, hogy a helyszín miért gondolja, hogy rájuk nem érvényesek a szabályok, arról nem is beszélve, hogy egyrészt elég furcsa látvány egy 80%-ban üres nézőtér, másrészt pénzügyi szempontból sem lesz kifizetődő a hely számára.

Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy megrendezésre kerül-e a koncert, és ha igen, hogy zajlik majd.

// //