fbpx

JONNY DAVY a JOB FOR A COWBOY-ból elmagyarázta, miért tartott nekik olyan sokáig új anyagot kiadni

2014-ben jelentette meg a Job for A Cowboy a nagy üdvrivalgással fogadott Sun Eater című albumát. A rajongók és a sajtó által is prog metal opsuként köszöntött anyag számos toplistán szerepelt. Csak a korai deathcore rajongótábor csalódott benne.

Ismeretlen okokból a zenekar teljesen eltűnt az album megjelenését követően. Soha nem vitték turnéra a lemezt, és a sajtómegjelenések is elmaradtak.

Már majdnem hat év telt el azóta, de a frontember, Jonny Davy végre megtörte a csendet és nyilatkozott a MetalSucks-nak, pont, amikor pletykák röppentek fel egy új lemezzel kapcsolatban.

Igen! Ez a rész nagyon érdekes, nem számítottunk ekkora hype-ra, mivel eltűntünk” – közölte Davy azzal kapcsolatban, hogy mekkora érdeklődést váltott ki nemrég az a pár rejtélyes közösségi média-poszt. “Szerintem a legtöbbünk azt hitte, hogy azzal, hogy lekerülünk a porondról, nem vagyunk jelen, elkezd majd süllyedni a hajó, és az emberek egyszerűen csak meg fognak feledkezni rólunk. Meglepő módon az ellenkezője történt.

Egyértelmű a kérdés: mégis mi mindent csinált a banda az elmúlt években?

Tony [Sannicandro], a gitáros, az orvosi diplomáján dolgozik” – hangzik a váratlan válasz a húrtépő, egykori MetalSucks-rovatvezetővel kapcsolatban. “Pár bandatag visszament tanulni, én pedig visszatértem a főiskolára folytatni a programozó-képzést.” Civil munkájáról azonban nem árult el sokat.

Majd bedobja a nagy hírt: “Megnősültem, született egy gyerekünk, ami sok mindent hátráltat egy időre. Valószínűleg az én részemről ez volt az egyik legnagyobb indok. Tudom, hogy a srácok nagyon szerettek volna turnézni, de akkortájt esett teherbe a feleségem, ami közbeszólt.” Egyik gyerek követte a másikat, ahogy az lenni szokott, a gyerekek most 2 és 5 évesek, és lekötik Jonny minden szabadidejét.

Egy további oka a banda eltűnésének még a kiégés volt. Évi 250 koncert után egy-két tag szimplán belefáradt, és napi rutin, stabilitás után vágyakoztak. “Őszintén szólva akkoriban mindannyian ki voltunk égve. Pár tag meg volt törve, félig koncertezni, félig szünetelni akarva. Nem hiszem, hogy bármelyikünk is számított ilyen hosszú szünetre.

A tűz akkor lángolt fel újra, amikor Davy Sannicandro-val és Al Glassman-nel Serpent Of Gnosis néven egy új számot adott ki tavaly. Devy elmondása szerint három évig csak hébe-hóba írogattak dalokat a Job for a Cowboy-jal, de megcsinálni az As I Drink From The Infinite Well Of Inebriation című albumot a Serpent of Gnosis-szal “mindennek a katalizátora volt” – fogalmazott Davy. Többször is szóba hozták a Job for a Cowboy-t, de az igazi motivációt a Serpent of Gnosis-szal való munkálatok hozták meg.

Az album nagy részét októberben és novemberben veszik fel. Jason Suecof, aki a banda előző három albumának producere volt, ismét megkapta a feladatot. A dobokat már fel is vették, de vajon ki játszotta fel? Danny Walker, a Sun Eater-en játszó dobos jelenleg nemkívánatos személy a metalszférában.

// //