fbpx

JIM ROOT elárulta: a SLIPKNOT már az új lemezén dolgozik, ő pedig szólóalbumot is tervez

Most, amikor az egész világ önkéntes karanténba vonult tudjuk miért, természetes, hogy a bandák új anyagok írásán dolgoznak, még azok is, akik nemrégiben adtak ki lemezt. A Tool dobosa, Danny Carey bejelentette, reméli, hogy nemsokára újra együtt jammelhet a fiúkkal, annak ellenére, hogy a 13 évig készülő legújabb albumuk tavaly jött ki. Lars Ulrich is hasonlóan nyilatkozott a Metallica-val kapcsolatban (mondjuk nekik lényegesen több idő telt el az utolsó kiadott anyaguk óta). Tehát a Slipknot miért gondolkodna másképp?

Egy friss beszélgetésben Jim Root gitáros napvilágra hozta a hírt, miszerint a banda már elkezdett tárgyalni az új anyagról, és hogy a mostani lelassulást kihasználja arra, hogy szólóalbumot készítsen. Root kilépett a Stone Sour-ból még 2014-ben, és saját bevallása szerint semmiféle családi szál nem köti le, úgyhogy tenger ideje van… habár nehéz lehet magát összevetni egy olyan igáslóval, mint Corey Taylor.

Jim így nyilatkozott:

Mióta ez az őrült járvány a nyakunkon van, igyekszem magam írásra erőszakolni. Sok ember kérdezősködött, hogy nem csinálok-e szólóprojektet. Most van egy kis plusz időm, amit erre szánhatok, szóval írok pár dalt. De ahogy mondtam, mostanában eléggé alkotói válságban vagyok. Azért szeretnék szólóalbumot csinálni, hogy elfoglaljam magam. Tudod, nem alapítottam családot, nem nősültem meg, semmi ilyesmit nem tettem. Tudom, hogy Corey is szeretne csinálni egy szólóprojektet a Stone Sour-on kívül, ezt említette.

Ha nem írnék dalokat a Slipknot-nak, nem tudnám, mit kezdjek az időmmel. Egy csomó különböző filozófiát és ötletet dobálunk be, számomra könnyű Slipknot ötleteket írni. Valahogy olyan természetesen jönnek, mert sok időt töltöttem Paul-lal [Paul Gray, korábbi basszusgitáros].

Egy szólóprojekten az őrületig gondolkozom, és talán soha nem fogom kiadni. Milyen irányba haladok? Gondolkozom egyáltalán irányokon? Csak hagyom, hogy kijöjjön, ami akar magától? Használok olyan elemeket, amiket eredetileg a Slipknot-nak írtam és nem kerültek be az anyagba? Vagy talán a Slipknot azt mondta, hogy azok nem Slipknot-osak, annak ellenére, hogy nincs meghatározva, hogy mit jelent az, hogy valami Slipknot-os. Egy jó dal az jó dal, akármiről legyen is szó. Ahogy Don Henley mondta az Eagles kapcsán, visszalépett egyet, ivott egy kortyot a söréből, majd kijelentette: ‘a szar nem működik’. Tehát ha valami szart írok, ami náluk nem működött, talán az lesz az én saját projektem.

Természetesen a Slipknot az első számomra és mindig az is marad, és ez a fő dolog, amire mindig is koncentrálni fogok, amíg csak tudok, vagy amíg szeretnénk folytatni. Kiötlöm, hogy mit akarok csinálni szólóprojektként és milyen irányban. Kitűzök egy célt, meglátom, hogy elérem-e. Most van időnk mindenesetre.”

Mindenki csak találgat, hogy vajon milyen lenne Jim Root szólóalbuma. Hard rock? Country? Polka? Bármi szóba jöhet, de valószínűleg nem metal lesz. A Slipknot rajongók egy része biztos kiakadna, de azért kíváncsian várjuk: mi járhat vajon Root agyában a Slipknot-on kívül?

 

// //