fbpx

Itt vannak a legfrissebb metal-anyagok – BLACK DAHLIA MURDER, ABORTED és sok más

A heti metal megjelenések között szerepel death metal, még egy kis death metal, és még annál is több death metal!

Aborted – La Grande Mascarade

Nem túl nagy terjedelmű ugyan ez az EP, de ez is valami. A La Grande Mascarade három dalt tartalmaz, melyből kettő teljesen új felvétel, a harmadik pedig a 2018-as TerrorVision albumról maradt vissza. Akinek tetszett az az album (vagy az utóbbi pár album), az ezt is kedvelni fogja.

Abysmal Dawn – Phylogenesis

Jöhet még egy kis death metal? Lendületesen robbant vissza a hat év óta először megjelent albummal az Abysmal Dawn, mely talán az eddigi legtechnikásabb lett a diszkográfiájukban. Ez az első album, amin Vito Petroni szerepel a gitár mögött, és nagyon tudja a dolgát. Íme egy szolid sci-fi-metal kollekció.

The Black Dahlia Murder – Verminous

Az elmúlt hétben fantasztikusan megmutatkozott, hogy milyen sokféle stílusban fordulhat elő a death metal. A Verminous pont egy olyan album, amilyet a Black Dahlia Murder-től elvárnál és remélnél, és még egyáltalán nem is érződik repetitívnek vagy lejártnak. Elképesztő, hogy ez a 9. albumuk, de eddig következetesen tartották az évenkénti lemezkiadást, a mostaninál azonban megcsúsztak és három évet kellett rá várni. Szégyen…

Oranssi Pazuzu Mestarin Kynsi

Ugye, milyen sötét és felkavaró mostanában a világ? Itt egy album, ami ugyanígy rezonál. Oranssi Pazuzu-tól mindig valami bizarr dolgot kapunk, de ez a lemez különösen furcsa. Ez tűnik az eddigi legfilmszerűbb albumuknak. Olyan film készülhetne belőle, ami biztosan rémálmokat okozna mindenkinek.

Etherius – Chaos. Order. Renewal

Most kicsit más vizekre evezünk. Az Etherius egy fiatal banda, aki igen profi szinten műveli a progot. A Chaos. Order. Renewal. a debütáló albumuk, de még milyen! Az az érzésem, hogy az instrumentális progresszív metal gyakran el tud merülni a magamutogatós gitártémákban, de ezúttal nem ez a helyzet, ez az egyik legváltozatosabb instrumentális zene, amit mostanában hallottam. A hangszerek ragyogóan szövik össze több alfaját is a metalnak. Így kell ezt csinálni.

Khemmis – Doomed Heavy Metal EP

A doom metal egyik legjelesebb képviselője most egy nem is egészen új albumnak nevezhető kiadvánnyal szolgált a rajongóknak. Három élő felvétel szerepel rajta (egy-egy dal az utóbbi három albumukról), egy már korábban kiadott szám (Empthy Throne), valamint egy-két cover. A Rainbow In The Dark-feldolgozásukra senki nem számított, de elképesztően jól sikerült. Önmagában ér annyit, mint az EP maga.

 

// //