fbpx

Itt egy új HEEDLESS ELEGANCE klip a hamarosan érkező nagylemezről

2021 elején érkezik az új HEEDLESS ELEGANCE lemez, amiről a The Blaze of Glory című dal jelent meg egy klippel karöltve. Ez a második a dal a két hónapja megjelent Friends után, ami szintén nagyon erős dal volt, így egyre kíváncsiabbak vagyunk az új albumukra. Gyorsan meg is kérdeztünk pár dolgot Forgó Zsolttól, a zenekar gitárosától, hogy egy kicsit jobban képbe kerüljünk az új albummal kapcsolatban.

Miben lesz más az új lemez a debütáló Wanderer-hez képest?

Az új anyag mindenképpen összetettebb. Sokkal többet dédelgettük, beemeltünk sampler-eket is az összképbe, jobb dalok születtek a friss felállásnak köszönhetően. És nem utolsó sorban ezúttal egy komplex dologról van szó, ahol egy személy történetét kísérhetjük végig külön kis történetekre/érzésekre lebontva, amit instrumentálisan is lekövet a lemez. Ettől szerintünk egy elég színes album lett, de mégis egy jól megfogható karaktere van.

Ha nincs idén ez a vírusos helyzet, akkor is felvettétek volna a lemezt, vagy ez gyorsított a folyamatokon?

Az NKA pályázat végett 1 évünk volt lerakni a kész fizikai formátumot az asztalra. Ez most decemberben járt volna le, de a vírus miatt meghosszabbították márciusig. Szóval mindenképp megcsináltuk volna, kérdés, hogy tudunk-e rajta ennyit ülni. Az első hullám alatt lementünk egy balatoni nyaralóba, és 3 hónapon keresztül írtuk az anyagot a nulláról. Úgy fogalmaznék, ha nincs ez az egész, nem érett volna össze ilyen szépre.

A Hangfoglaló program támogatása mennyiben könnyítette meg a dolgotokat? Hogyan segítettek nektek a pénzügyi dolgokon felül?

Sajnos a vírus nekik is betett. Sok dolgot nem tudtak megvalósítani, ami a program része lett volna,  fesztiválfellépés, showcase, stb. A pénz mellett a legnagyobb segítség feltétlenül a mentorunk, Buzás Krisztián higgadt és profi közreműködése a teljes folyamatban, ami az elmúlt egy évben lezajlott.

Mikorra várható az új lemezetek? Terveztek-e valami extra dolgot a kiadvánnyal kapcsolatban?

A lemezt januárra időzítjük, úgyhogy már tényleg a célegyenesben van. Reméljük, nem tesz keresztbe semmi. Terveink szerint megtámogatjuk több féle pólóval, digipack-kal, és mindenféle finomsággal.

A lemezbemutatókoncert gondolom elcsúszik tavaszra/nyárra, gondolkodtok már valamiben vagy még túl korai?

A lemezbemutatóra van konkrét dátum, helyszín és két elbaszott jó zenekar, de még nem lőnénk le. Hamarosan közzétesszük, onnantól meg csak reménykednünk kell, hogy meg tudjuk tartani, és lazítanak addigra a korlátozásokon.

// //