fbpx

Gloryhammer és Nekrogoblikon a Negrában!

Reméljük, nem felejtettétek el, hogy február hetedikén kik is érkeznek hozzánk, a Barba Negrába! A Facebook eseményt erre a zseniálisnak ígérkező power metal estre itt találjátok!

Ezen a jeles napon lép majd színpadra a Christopher Bowes (Alestorm) álltal életrehívott power metal banda, a Gloryhammer. Aki esetleg nem ismerné a zenekart, annak előzetesen elég csak anynit tudnia, hogy az űrmágusok és az unikornisok fontos szerepet játszanak a zenekar munkásságban, aminek fő témája Angus McFife és Zargothrax közti intergalaktikus harc, amit fülbemászó sympho-power metallal zenésítenek meg. A tavalyi Rockmaratonon jártak nálunk legutóbb, ahol bemutatták a Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex albumukat, amiről ezúttal is rengeteg dal várható, de természetesen a régebbi slágerek is helyet kapnak a repertoárban.

Az este másik fellépője, az általunk nagyon kedvelt amerikai Nekrogoblikon, akik igen sajátos, de egyben eszement stílusban tolják a Goblin-core-t. A Welcome to Bonkers albumukat már tavaly ők is bemutatták nálunk a Dürer kertben, de ők is ezt a lemezt preferálják a turnén. Aminek mi nagyon is örülünk, mert korábban már meghallgattuk, és tavaly be is került az év legjobb albumai közé az évvégi szerkesztőségi összesítésben. A John Goblikon álltal vezetett banda biztosan méltó kihívója lesz a Angus McFife-nak a világuralomért zajló csatában

Továbbá nem szabad megfeledkezni a harmadik zenekarról sem, ami nem más, mint az olasz folkos törphorda, a Wind Rose. Ők is nem túl rég rukkoltak elő új anyaggal, a Wintersaga névre hallgató albummal. Korábban már láthattuk őket az Ensiferum társaságában, a Trackben, akkor nagyon jó benyomást keltettek, és kíváncsian várjuk a februári előadásukat!

// //