fbpx

GARY HOLT szerint az EXODUS “szétzúzta” a METALLICA-t, amikor 35 éve egy színpadon játszottak

Egy újdonsült interjúban Ted Aguilar-ral a DEATH ANGEL-ből Gary Holt gitáros visszaemlékezett az Exodus legendás újévi koncertjére San Fancisco-ban a Metallica-val 1986-ban.

Szétzúztuk a Metallica-t” – kezdte Holt. “Nézd, nem vagyok kárörvendő – lezúztuk őket, és ők ezt tudták. Ez volt az ő nagy hazatérésük. Akkor fejezték be a Master Of Puppets felvételeit, jöttünk mi, több erősítőnk volt, nagyobb dobogónk. Úgy léptünk színpadra, mintha mi lennénk a headliner. Utána nagyot buliztunk, felbukkant James [HetfieldMetallica frontember], teljesen lerészegedtünk. [Azt mondta:] ‘Ez volt az utolsó, hogy ti voltatok az előzenekarunk.’ És tényleg az volt. [nevet] Nem játszottunk többet a Metallica-val egészen a legutóbbi évtizedig, az pedig valami fesztivál volt.

Holt szerint ő még mindig nagyon jól kijön a Metallica tagjaival. “Halálosan szeretem őket, mindig is támogatni fogom őket. A Master Of Puppets-et a valaha készült legjobb metal albumnak tartom. Senki még a közelébe sem ért. Talán a Judas Priest Stained Class-je megközelítette. Minden tiszteletem az övék. Még a St. Anger-re is azt mondom, hogy ha jól szólna, nem lenne rossz. [Láttam] YouTube-on, hogy egy srác újravette az egész albumot, jól kevert dob- és gitárhangzásokkal, és a számok elképesztő ütősek lettek… Sosem hallgattam meg a Lulu-t, mert nem akartam vele beszennyezni a banda iránti imádatomat [nevet].

Lulu Metallica egy igen megosztó albuma, amiben Lou Reed is közreműködik, kiélezte egymás ellen a rajongókat, és a banda erre kapta a legmaróbb kritikákat. A lemez tartalmazza a The Velvet Underground frontemberének költészetét és szövegeit a Metallica csiszolatlan zenei ostromával kombinálva, ami olyan kellemetlenül szól, mint a zenekar anyagai eddig sosem.

Az Exodus nemrég fejezte be munkálatait új albumán, a Persona Non Grata-n, amit vélhetően nyáron fognak kiadni a Nuclear Blast-nál. Előző lemezük, a Blood In Blood Out volt az első, amit Rob Dukes énekes távozása, valamint Steve “Zetro” Souza frontember visszatérése után kiadtak. Souza a csapat frontembere volt 1986 és 1993, illetve 2002 és 2004 között. A lemezen Kirk Hammett is feltűnik, aki 1983-ban otthagyta az Exodus gitárosi posztját, hogy a Metallica-ban játsszon.

Persona Non Grata lesz a banda első albuma a Slayer búcsúturnéja óta. Holt 2011-ben kezdte helyettesíteni Jeff Hanneman-t a Slayer-ben, majd 2013-ban teljes értékű tagjává vált, miközben az Exodus-t sem hagyta el.

 

 

Forrás: BlabberMouth

// //