fbpx

Fertőtlenítő “ködön” kell majd áthaladnunk koncertek előtt?

A szervezők többféle eszközt is bevetnek a koncertek minél biztonságosabbá tételére, amíg ki nem alakul az új norma, a leghatékonyabb biztonság-etikett. Néhányan drive-in koncerteket szerveznek, míg mások abszolút kerülik a biztonsági procedúrákat. A brit újság, The Mirror arról számolt be, hogy néhány promoter nagy változásokat észlelt az emberek koncertrejárási szokásaiban.

A legújabb ötlet, amivel a szervezők előálltak, hogy egy alagúton kell majd áthaladni, ahol fertőtlenítőszeres sprével permeteznek le, ahogy a fönti képen is láthatjátok. A cikk szerint a koncertek ősztől újraindulnak 30%-os kapacitással, és maszkot is kötelező lesz viselni továbbra is. Ez azonban még mindig nem fog profitot termelni a koncerthelyszíneknek. A Royal Albert Hall ügyvezető igazgatója, Craig Hassall elmondta, hogy Szöulban már tesztelik a fertőtlenítő ködön való áthaladást, megmérik a vendégek hőmérsékletét, valamint kitöltetnek velük egy kérdőívet a tüneteikről és a nemrégiben általuk látogatott helyszínekről.

A végleges megoldás a biztonság fenntartására egy komplex módszer lesz, ami tartalmazni fog fertőtlenítést, távolságtartást, plexit és egyéb védőfelszereléseket. Lucy Noble művészeti és kereskedelmi igazgató a National Arena Association-től így nyilatkozott: “Hisszük, hogy 2021-ben tele lesznek az arénák az elhalasztott koncertek pótlása miatt, de ez egyelőre nem segít a mostani helyzeten, amikor egyáltalán semmi bevételünk nincs. Komoly veszélyhelyzetben vagyunk.

// //