fbpx

FEAR FACTORY – Dobgép helyett élő dobokkal adják ki újra a The Industrialist című lemezt

Mike Heller, a Fear Factory dobosa megerősítette a hírt, miszerint a banda 2012-es The Industrialist című albumát újra kiadják a digitális platformokon, ezúttal az eredeti dobgépes változat helyett élő dobokkal.

„A The Industrialist, amin sosem szólt élő dob, újra fel lesz véve – legalábbis dobok tekintetében. Én fogom felvenni a dobokat, és a lemez az eredeti mellett fog megjelenni” – erősítette meg a dobos.

Az albumon egyébként a Fear Factory korábbi, legendás dobosa, Gene Hoglan (Testament, Death Strapping Young Lad, Dark Angel, Dethklok) játszotta volna fel, aki az előző, 2010-es Mechanize albumon is dobolt, de a csapat azelőtt vált meg tőle, hogy a The Industrialist felvételei elkezdődtek volna.

Hoglan később kritizálta is a zenekart a dobgépes megoldás miatt: „Nem érdekel, milyen dobgépet használsz, kinyírom a dobgéped. Ha van egy olyan dobosod, mint én és mégis a dobgépet választod, azt a gondolatmenetet nem tudom megérteni. Odaadtam a Fear Factory-nek a legkeményebb felvételt, amit el tudnak képzelni, és az erőfeszítéseiket később nem is vették komolyan. Szóval itt a bizonyíték.”

 

Egy 2012-es interjúban a gitáros Dino Cazares megmagyarázta a zenekar döntésének okát. „A dalszerzés folyamata sokkal gyorsabb, hatékonyabb és költséghatékonyabb is volt. Nyilván egy olyan zenekar, mint a Fear Factory, mindig is lelkesedett a technológia iránt – mindig nyitottak voltunk rá és ezt fel is vállaltuk. Mindig beszéltünk erről olyan srácokkal, mint Rhys Fulber producer, aki már a Fear Is The Mindkiller óta segít minket. A legtöbb ember szerint a dobgép sem más, nem igazán szól másképp. Egy olyan zenekartól, mint a Fear Factory, lehet erre számítani. És még egyszer, ez így nagyon költséghatékony.”

Az előző hónapban az énekes Burton C. Bell bejelentette a távozását a zenekarból, amit azzal indokolt meg, hogy nem tud olyan ember mellé állni, akiben nem bízik vagy akit nem tisztel. A döntést két héttel azután hozta meg, hogy Cazares elindította a GoFundMe kampányt, hogy a zenekar régóta várt új albumát tudja finanszírozni.

Írta: Kövecses Evelin
Forrás: Blabbermouth

// //