fbpx

Fagyis kocsinak hiszik a gyerekek, de ehelyett black metalt kapnak

Érdekes és kiábrándító jelenséggel találkozhatnak mostanában a gyerekek Minneapolis-ban. A jelenség neve Hell General, egy black metal fagylaltoskocsi, aminek a kiötlője Matt Peterson. A fekete kocsi a megszokott kellemes dallamot játszva pásztázza az utakat, hogy előcsalogassa a gyerekeket egy kis fagyi reményében. Amikor azonban megjelennek a gyerekek, a kocsi már black metalt kezd játszani, majd a sofőr egy mérges tekintet kíséretében lerázza a gyerekeket. Matt a projektet egy gyerekkori trauma miatt valósította meg, amikor is fagyit akart venni egy kocsiból, de vissza kellett szaladnia a házba pénzért, ám mire visszatért volna, a kocsi elindult. Matt olyan hevesen kezdett sikoltozni és kopogtatni neki az ablakukon, hogy betört az üveg és megvágta a kezét, de a fagyisember csak továbbhajtott. Itt kezdődött a nem mindennapi ellenszenv a fagyiskocsik iránt.

Matt eredeti célja az autóval az volt, hogy metal koncerteken áruljon benne ételt és italt, ami egy Amerikában és Kanadában népszerű, “tailgating” nevű szokás. Ehhez azonban egyelőre nem talált megfelelő helyszínt, úgyhogy csak az utcákon cirkál a kocsival és terjeszti a black metalt.

A dal, ami arra inspirálta Matt-et, hogy fagyiskocsit alakítson ki a járműből, ez a dal volt:

Sajnos fagylaltot nem lehet kapni a kocsiban, ellenben csalódást annál inkább. Több gyerek arcára is ráfagyasztotta már a mosolyt, sőt, a szüleiket is nehéz helyzetbe hozta Matt. Kérdés, hogy egy személyes rossz tapasztalat miatt miért kell minden gyereket büntetni?

// //