fbpx

Erősnek és motiváltnak kell lenni – Új Lovecrose KLIPPREMIER

Kijött egy újabb lemezelőzetes dal a zalaegerszegi Lovecrose zenekar második albumáról videóklipes formában. A dal a Nyughatatlan címet viseli, Németh Péter a PortraitShotPhotography-tól rendezte és forgatta le az anyagot a zenekarnak. A dal a készülő második album újabb előfutára, a már megjelent 3 dal után. A stúdiómunkálatokért szokás szerint Simi felelt a No Silence Sound Studioból. A dal témájában pozitív üzenetet közvetít az akaratról, és arról hogy erősnek, kitartónak és motiváltnak kell lenni még ha a világ és a körülmények ellenünk is dolgoznak.

A csapat belátható időn belül kijön a második albumával, ami az Edge Records gondozásában készül, és melynek címe egyenlőre titok. Az eddig kijött 4 dal mellé tervben van még egy igen érdekes koprodukció is amely tervek szerint még lemezmegjelenés előtt hallható lesz. A tavaszi koncertszezonban a csapat a budapesti New Friend Request mellé társul be több állomáson is, ahol hallható lesz többek közt ezt a 4 dal is. A tavaszi miniturnén többek közt Szombathely és Keszthely is szerepel, de a legközelebbi időpontban Dunaszerdahelyen lehet elcsípni a Lovecrose-t március 7-én.

A megjelenés kapcsán gyorsan mikrofonvégre is kaptuk a zenekart!

Legutóbbi beszélgetésünk során szó esett a terveitekről, céljaitokról. Hogy haladtok ezeknek a megvalósításával, mi változott azóta?

A zenekar bő egy éve friss felállással működik. Legutoljára a basszusgitáros pozíciót töltötte meg Gerencsér Ádi,Horváth Bence (Kylfingar) pedig azóta már állandó tagja a zenekarnak.  A mostani csapatunk nagyon dinamikusan tud együtt dolgozni, ennek eredménye, hogy a már amúgy is régóta készülő második album munkálatai felgyorsultak, ugyanakkor sok témát alakítottunk át, rengeteg újabb ötlet jött, amit mindenképp szerettünk volna beépíteni ebbe a készülő anyagba. Lassú, de ugyanakkor jól átgondolt léptekben haladunk, ahogy időnk engedi dolgozunk az idei lemez végső simításain. Az Edge Recordsnál már elkezdődtek a grafikai munkálatok, a stúdiómunkák pedig szokás szerint Siminél készülnek a No Silence Studioban.

A Rockmaratonos fellépésetek után, nyíltak meg új lehetőségek a zenekar számára, volt utóhangja a fellépésnek?

Az elmúlt két évi Rockmaratonok után volt egy kis nézettségnövekedés, plusz pár koncertlehetőség is bejött, bár nem számottevő. Idén magánéleti és egyéb okok miatt nem veszünk részt ezen a rendezvényen, ellenben az új anyagot megpróbáljuk minél jobban promotálni, hogy majd a 2020-as őszi és a következő évi tavaszi-nyári szezonban tudjunk majd a koncertezéssel foglalkozni gőzerővel. Szerettük volna és szeretnénk is az elmúlt és a közeljövő időszakában az energiáinkat a lemezmegjelenésre és azok utolsó munkálataira fókuszálni. Vannak még projektek, dalok félbe, amiket utólag döntöttünk úgy, hogy ráteszünk erre a korongra, ezek miatt kicsit át kellett ütemezni a lemezmegjelenést.

Most itt van az új dalotok, a Nyughatatlan. Jellemezétek kérlek ezt a dalt, mit jelent nektek a mondanivalója, hogyan készült maga a dal?

Maga a dal sémájában az előzőleg megjelent Mindenhatót követi. Modern metal/metalcore hangzás, kicsit több tekerés, de több fogós, dallamos rész is került bele. Az elektronikus betétek ebben a dalban annyira nem dominálnak, egy amúgy is zsúfolt szám lett, ezeket itt kicsit kihagytuk. Ellenben kerültek bele dallamosabb gitárbetétek, gitárszolók, de nagyvonalakban a ránk jellemző „Lovecrose-os” hangzás itt is erősen hallható.

A dal témájában pozitív üzenetet közvetít az akaratról, és arról hogy erősnek, kitartónak és motiváltnak kell lenni még ha a világ és a körülmények ellenünk is dolgoznak. Nem misztifikáltuk túl a dalszöveget, szerettük volna, ha könnyen megjegyezhető és énekelhető lenne, főleg a dallamosabb részek. A dal maga a Mindenható című dallal körülbelül egy időben született, hasonló zenei felépítéssel bír, mint az előbbi megjelenésünk.

A klip is elég profi munkát sejtet a háttérben. Hogy zajlott a forgatás, mik voltak a nehézségek?

A videó Németh Péter munkája a PortraitShotPhotographytól. Peti eddig koncertfotózást vállalt nekünk régebben, nagyon minőségi munkái vannak ezen a téren, a videókészítést még nem próbáltuk ki vele, de hihetetlen profizmussal állt bele az egész dologba. Mi nagyon hálásak vagyunk neki ezért a munkáért, és látva a végeredményt reméljük, fogunk még együtt dolgozni akár már a közeljövőben is.

A forgatás mivel egy igen világos üzemcsarnokban zajlott kénytelenek voltunk megvárni a sötétedést azon a bizonyos szombati napon mielőtt nekiálltunk. Beállítottuk a fényeket és hajnalig, míg fel nem kelt a nap addig forgattunk. Petinek rengeteg jó elképzelése volt és szerettük volna ezt mind megvalósítani. Nem mondom hogy nem fáradtunk el, hiszen aznap reggeltől volt a főpróbánk is a tavaszi miniturnénkra. Hosszú egy napunk volt. 😀

Mi lesz a következő lépés? Új dalra számíthatunk, vagy küszöbön van a teljes album?

Belátható időn belül kijön a második album, ami az Edge Records gondozásában készül, és melynek címe egyenlőre titok. Az eddig kijött 4 dal mellé tervben van még egy igen érdekes koprodukció is, amely tervek szerint még lemezmegjelenés előtt hallható lesz. A grafikai munkálatok folynak, az album dalainak felvételei is. Kerül egy két olyan projekt is erre a lemezre amely eredetileg nem volt tervben, így kicsit átütemeztük a lemez megjelenését, de úgy érezzük már a célegyenesben vagyunk.

Ahogy időnk engedi dolgozunk úgymond az „utolsó simításokon”, és az hogy még egy vagy két dal jön ki videós formában megjelenés előtt az egyenlőre nincs kőbe vésve.  Tavaszi, nyári időszakban mindenképp érkezni fog ez az album, ennek pontos időpontja még nincs, de mindenki időben értesülni fog róla majd, ha már eldőlt ez a dolog.

2017-ben jelent meg az első lemezetek, az Alvilág és Ég címmel, ami nagyon elnyerte a szerkesztőség tetszését. Ennyi idő alatt sokat fejlődik, csiszolódik egy zenekar. Miben fog különbözni az új album, miben léptetek előre, mit vártok magától az albumtól?

Abban így zenekaron belül is egyetértünk, hogy sokkallta kiforrottabb lesz ez az új anyag. Kezd beállni egy bizonyos irányba a zenekar, kezdjük megtalálni a saját hangzásunkat, és a határinkat is ugyanúgy. Már egyre jobban érezzük mi az ami jól áll nekünk és mi az ami annyira nem működött az Alvilág és Ég-nél, azt itt igyekeztünk elkerülni.

Már az előző album is nagyszerűen szólalt meg, hála Siminek, de ezen a lemez még azt is sikerült tovább vinnünk. Nagyon szeretünk vele dolgozni, mert a felvételeink utómunkáiból a maximumot hozza ki, és hazai, de még talán világszinten is egy vállalható és minőségi soundot hozott nekünk a modern metal és metalcore szférában. Szóval hangzásban is megfigyelhető, illetve fülelhető a továbblépés. Az fő Lovecrose zenei irány megmaradt, de folyamatosan kísérletezünk, a mai trendeket figyeljük, de mindig csak azt vállaljuk be, amit úgy érezzük, hogy őszintén át tudunk adni az embereknek.

Megpróbáljuk marketing szempontjából most sokkal komolyabban venni az anyagot, mint legutóbb, hiszen úgy érezzük, ezen a területen kell még rengeteget fejlődnünk. Nem számottevő a nézettségünk növekedése az Alvilág és Ég óta, és ezt igyekszünk orvosolni, hiszen az eddig már megjelent dalok, és videók mind-mind magasabb minőségű tartalmak, mint az előző lemez dalai voltak. Szóval zeneileg és vizuálisan is törekszünk a fejlődésre, de momentán nem ezt érezzük a legnagyobb gyengeségünknek.

Koncertek terén mire számíthat a rajongótábor?

Koncertek terén a tavasszal megindulunk egy kisebb koncertkörre a Dunántúlon, a New Friend Request társaságában. Célba vesszük Dunaszerdahelyet, Szombathelyet, illetve Keszthely sem marad ki. Ősszel kicsit több helyre is szeretnénk majd elvinni az új korongot, de erről majd a későbbiekben!

Köszönjük szépen!

Készítette: Dani

// //