fbpx

ERIK RUTAN folytatja karrierjét a HATE ETERNAL-lal amellett, hogy a CANNIBAL CORPSE hivatalos tagja lett

Erik Rutan elmondta, hogy a Hate Eternal-ban is folytatja pályafutását, még úgy is, hogy nemrégiben a Cannibal Corpse teljes értékű tagja lett.

Kedden a Cannibal Corpse részleteket közölt hamarosan érkező 15. albumáról, a Violence Unimagined-ről, ami április 16-án jelenik meg a Metal Blade Records-on keresztül. Rutan, aki a legelismertebb death metal gitárosok közé tartozik, a ’90-es és korai 2000-es évekbeli tagságáról vált híressé a Morbid Angel-ben, valamint a Hate Eternal gitáros-énekeseként.

Pár órával az után, hogy a Cannibal Corpse hivatalosan bejelentette Rutan csatlakozását a zenekarhoz, Rutan kiírta a Hate Eternal Facebook-oldalára: “Nagyon fontosnak éreztem személyesen megosztani veletek egy nagy hírt… Hivatalosan csatlakozom a Cannibal Corpse-hoz! Nagyon izgatott vagyok és megtisztelve érzem magam, és őszintén szólva még mindig egy kicsit szürreálisnak hat.

Cannibal Corpse nagy szerepet játszik az életemben és a karrieremben, már több mint 30 éve hallgatom őket, 5 albumot producáltam velük, sokat turnéztunk együtt, és mindenkivel több évtizede barátok vagyunk. Aki ismer, tudja, hogy mindent megteszek, hogy a legjobbat adhassam a CC-ban. Az új albumon, a Violence Unimagined-on közreműködtem és írtam 3 dalt zeneileg, szövegileg is amellett, hogy gitározom bennük, produceri munkát végeztem és mixeltem a Mana Recording-nál.

Nagyon büszke vagyok arra, amit együtt véghez vittünk. Ma itt ülök, és az eddigi életemen gondolkozom, a karrieremen, és ahogy eljutottam idáig. 30 éve rözítettem az első albumomat a Ripping Corpse-szal 19 évesen, majd jött a Morbid Angel, majd a Hate Eternal és a Mana Recording, most pedig a Cannibal Corpse. Nagyon hálás vagyok, hogy a részese lehetek ennek a zenének, ami iránt ennyire elkötelezett vagyok.

Hate Eternal-t is folyttani fogom… JJJohnny és én alig várjuk, hogy egy új, könyörtelen Hate Eternal-albumot vehessünk fel, amikor eljön az ideje.

Ahogy sokan tudják, mindig is több dologgal foglalkoztam párhuzamosan a karrierem során, és ezt tervezem folytatni a Cannibal Corpse-szal, a Hate Eternal-lal, a Mana Recording-gal, a producerkedéssel, és egyéb zenei vállalkozásokkal, ha az időm engedi.

Nemsoká más jó híreket is meg fogunk osztani a HE-vel, és várjuk, hogy tovább járhassuk az utat, aminek része vagyok évtizedek óta.

Remélem, mindenki jól van és egészséges, és izgatott a jövővel kapcsolatban! Köszönöm a rendületlen és halhatatlan támogatásotokat. Rengeteget jelent nekem. Végtelen hála.

Rutan Pat O’Brien korábbi gitáros helyét veszi át a Cannibal Corpse-ban, akit letartóztattak Floridában több mint két éve, bántalmazás és betörés vádja miatt. Állítólag betört egy floridai otthonba 2018 decemberében, és azt kiáltotta, “most jön a gyönyör”, majd földhöz nyomott egy nőt. Ezután késsel rohant egy rendőrre, kábító lőszerrel kellett megállítani. Az O’Brien által bérelt ház ezek után kigyulladt, és egy rakás fegyvert, széfet és robbanószert találtak benne. A főbérlő azt nyilatkozta, szerinte a zenész hallucinált. amikor beszéltek, és arról panaszkodott neki, hogy “valaki üldözi”. Elmondása szerint O’Brien ijedt volt, az is előfordult, hogy elbújt a wc-be.

 

// //