fbpx

Életrajzi film készül a MOTÖRHEAD legendás frontemberéről, de ki játszhatná LEMMY-t?

Motörhead frontemberének, Lemmy Kilmister-nek olyan élettörténete van, amit kevesen mondhatnak el magukról, ez pedig elég ok arra, hogy filmet készítsenek belőle. 2021-re tervezik a forgatás megkezdését. A film rendezője Greg Olliver, aki a kiváló 2010-es filmet, a Lemmy-t is rendezte.

Deadline online magazin beszámolt róla, hogy a filmet jóváhagyta a Motörhead is, tudniillik a vezető producer Todd Singermann, a banda managere, valamint Steffan Chirazi. A forgatókönyvet Medeni Griffiths írta.

A film Lemmy életét fogja feldolgozni a fiatalkorától kezdve, a Jimi Hendrix-nek való roadkodásán át, valamint a Hawkwind nevű bandájáról és persze a Motörhead-ről is szó lesz.

Minden, amit Lemmy-ről hallottál, az valószínűleg igaz… nem azért, mert rock n’ roll kliséket valósított meg, hanem mert ő alkotta ezeket” – mondta Olliver. “Marlboro Red és Jack Daniel’s reggelire, speed vacsorára – ez mind igaz. Az kemény külső mögött azonban egy impozáns, összetett, oroszlánszívű férfi áll, mindig kitartóan dolgozott és zenélt, hiszen ez tette boldoggá. 2013 óta gondosan fejlesztgetjük az életrajzi filmjét, ügyelve arra, hogy hűek maradjunk Lemmy-hez, a Motörhead-hez, valamint a tagokhoz, Phil Campbell-hez és Mikkey Dee-hez, illetve minden személyhez, aki fontos szerepet töltött be Lemmy életében. Erre a filmre büszkék lesznek.

Ennek a sztorinak hatalmas kulturális jelentősége van” – fűzi hozzá Chirazi és Singermann. “Ha az elmúlt öt évben történt távolléte tanított nekünk valamit, akkor az az volt, hogy egyedülállóbb volt, mint bárki valaha, mert senki nem érheti el azt a minőséget és szabadságot, amit ő. Greg a körünknek egy oszlopos tagja, és örömmel látjuk, hogy megvalósul ez a film.

Már meg is tudtunk pár szaftosabb részletet a filmmel kapcsolatban, például, hogy mivel szinte az egész életét felölelő történet van készülőben, két lehetőség van – vagy több színész is játszani fogja Lemmy-t: lesz egy fiatalkori és egy idősebb énje, vagy pedig egy olyan színészt fognak alkalmazni, aki mindegyik korszak eljátszására alkalmas. Nézzünk meg pár lehetőséget arra, hogy kik lennének legalkalmasabbak a frontember szerepére. Ti kinek adnátok a szerepet szívetek szerint? Lenne más jelöltetek rajtuk kívül?

Christian Bale

Az Oscar-díjas színész főleg rendkívül változatos szerepek megtestesítéséről ismert, amikhez gyakran az egészségét is kockára tette, csak hogy külsőre elég jól tudjon idomulni a szerepekhez. Ha még Dick Cheney-t is a megszólalásig hasonlóan el tudta játszani a kellő sminkmennyiség mögé bújva, akkor Lemmy már meg sem kottyanna neki, főleg a passzoló külseje és a brit akcentusa segítségével.

Orlando Bloom

Stabil megtestesítője lehetne a fiatal Lemmy-nek. A természetes barna tónusai nehezen hitetik el velünk, hogy ő alakította a szikrázóan szőke Legolast a Gyűrűk Urá-ban. A brit akcentus számára sem jelenthet problémát, egyedül a hangszínén kellene dolgoznia.

Russel Brand

Ha már brit színészeket sorolunk fel, az angol komikus is jó választásnak bizonyul. Ő már úgyis testesített meg rocksztárt, mégpedig Aldous Snow-t a Forgetting Sarah Marshall és a Get Him to the Greek című filmekben. A lebilincselő személyiségéből és a komikus mivoltából fakadóan kiválóan tudná hozni Lemmy viccelődős természetét. Ráadásul pont oylan korban van, amikor a fiatalabb és az idősebb Lemmy szerepére is alkalmas lehet.

Russell Crowe

Bár ő ausztráliából származik, de bizonyította a dialektusok elsajátításához való képességét az évek során. A mély hangja kedvez a szerephez, és afelé a kor felé halad, amiben pont illene az idősebb Lemmy szerepébe. Az sem utolsó szempont, hogy Crowe-nak saját bandája is van, szóval a színpadon zenélés sem jelentene kihívást számára.

Billy Crudup

Néhány év telt el, mióta a Stillwater gitárosát, Russell Hammond-ot eljátszotta a Majdnem híres című filmben, ami már a fiatal Lemmy karakterétől sem volt messze. Előnyösen “öregszik”, tehát nem áll messze tőle, hogy a középkorú és idősebb Lemmy-t is eljátssza.

Johnny Depp

Van még színész, aki ennyire át tudná adni Lemmy szellemiségét, mint ő? Alakított már korábban is létező személyt, és gyakran emlegetik Hollywood lázadójaként. Sőt, még zenészi tapasztalata is van a Hollywood Vampires által. Esélyes, hogy átérezné Lemmy szerepét.

Robert Downey Jr.

Vasember-ből az Ace Of Spades-? Gyors észjárásána jó szolgálatot tett már a képernyőn, és ez valószínűleg Lemmy szerepéhez is hozzájárulna. Kicsit meg kéne növesztenie a haját, de nem lehetetlen elképzelni őt a különleges karakter megtestesítőjeként.

Jared Leto

Neki is van színpadi tapasztalata a Thirty Seconds To Mars frontembereként. Pluszban még Oscar-díjat is kapott a Mielőtt meghaltam című filmben játszott szerepéért. Azt már tudjuk, hogy a hosszú haj és szakáll nem jelent számára problémát, így már neki sem kéne sokat változtatnia külsején különböző korú Lemmy-k eljátszásához.

Daniel Day Lewis

Ha van színész, aki a felismerhetetlenségig képes külsőre azonosulni egy-egy karakterrel, akkor az ő. Az Oscar-díjas színész tökéletes lenne az idősebb Lemmy szerepére, és még akcentust sem kéne imitálnia. Az egyetlen akadály Lewis vélt visszavonulása a 2017-es Fantomszál után.

Matthew McConaughey

Felfogható az elmúlt évtized egyik legjelentősebb színészének, gondoljunk csak esetében is a Mielőtt meghaltam-ra. A kora is lehetővé tenné az szerepre való alkalmasságát, azonban számolni kell a kevésbé kedvező vontatott beszédstílusával is.

Edward Norton

Ő rendkívül sokszínű szerepek eljátszására alkalmas, fiatalos arcberendezése miatt nála fialatabb korú karaktereket is el tud játszani. Kissé túlságosan jólfésült, de még így is előnyt élvezhet. Érdekes elképzelni, hogy milyen sminkkel lehetne Lemmy-vé maszkírozni.

Mickey Rourke

Már régóta hollywood-i rosszfiúnak számít, a maga misztikumával. Jól illene az idősebb Lemmy szerepére.

Billy Bob Thornton

Ő is egy misztikusabb színész, aki alakíthatná az idősebb Lemmy karakterét. Szintén rendelkezik zenei tapasztalattal, valamint a mély hangja és a járása egy az egyben visszaadnák a frontember vonásait.

// //