fbpx

Egy új metal alkalmazás, a BANDBOND megoldást nyújt a közösségi média problémáira

Ha téged is idegesít, hogy alig látod az általad követett bandák posztjait, vajon őket hogy érinti? Jogosan feltételezzük, hogy fel vannak háborodva, úgyhogy most itt egy csak metallal foglalkozó applikáció, a Bandbond, ami megoldást jelent ezekre a problémákra.

A telefonos alkalmazás, ami Androidon és iPhone-okon is elérhető, a Dark Tranquillity billentyűsének, Martin Brändström-nek az agyszüleménye. Elege lett a fojtogató algoritmusokból és abból, hogy már szinte parancsszerűen ösztönzik a bandákat és márkákat, hogy fizessenek azért, hogy a követőik láthassák a posztjaikat.

A Bandbond célja egyszerű: ha egy általad követett banda posztol valamit, azt látni fogod, feltéve, ha eleget görgetsz le a hírfolyamban ahhoz, hogy túljuss a legújabb posztokon. Az alkalmazás letöltése után ki kell választani, hogy melyik bandákat szeretnéd követni, valamint az egyes tagok követését is hozzá lehet adni minden további lépés nélkül.

“Egy zenekar és a rajongói közötti kapcsolat különleges dolog, nem olyasvalami, amit áruba lehet bocsátani, mint egy fogkrémet vagy üdítőitalt” – mondja Brändström, aki Joacim Starander filmproducerrel és a svéd metal újságíróval, Mattias Lindeblad-dal társult, hogy létrehozhassa a projektet. “Egy poszt hirdetése nélkül csak a követőid töredékét éred el” – folytatta. “Nagyon furcsa, hogy valaki fizetésre kényszerít ahhoz, hogy elérd a rajongóidat, akiket ténylegesen szeretnél elérni, és fizetned kell azért, hogy megjelenjenek a posztjaid, amiket te mint banda hoztál létre, és amik az ő platformjukra hoznak forgalmat.”

A hagyományos közösségi felületeken egy poszt elérése akár csupán 5% is lehet, ami azt jelenti, hogy 100 követőből csak 5 fogja látni azt. Ezennel ez a probléma megszűnt.

“A metal szcénában már megszoktuk, hogy mindent nekünk kell elintézni” – jegyezte meg Brändström. “Annak idején, amikor még nem használtuk a közösségi médiát mint közvetítőt, rajongói magazinokat hoztunk létre és kazettákat árultunk szerte a világban, a helyi rádióban szerepeltünk, stb. Manapság, amikor szinte kötelességed a közösségi médiában részt venni, furcsa módon nehezebb befutni a bandáknak, mint valaha. A szenvedéllyel teli metal közösségben előfordult már, hogy átvettük az irányítást. Miért ne tehetnénk még egyszer?”

A Bandbond alkalmazást letöltheted az AppStore-ból vagy a Google Play-ből.

A zenekarok pedig az alábbi oldal alján tudnak feliratkozni hogy megjelenjenek az alkalmazásban: https://bandbond.com/

 

// //