fbpx

Earlybird premier – Megjelent a Visszhang, az új EP első dala!

Megjelent a magyar Earlybird legújabb klipes dala, a Visszhang, amiről a zenekar a következőket meséli:

“A Visszhang dalszövege, bár nem tér ki konkrétan a témára, egy nagyon komoly mentális betegségről, a skizofréniáról szól. Amíg a környezetemben nem találkoztam vele, nem foglalkoztatott, mintha nem is létezett volna. Nem tudtam, hogyan alakulhat ki, vagy éppen mennyire súlyos tünetek kísérik a beteg életét. A témát körbejárva most már azt is tudom, hogy akár a drogfogyasztás is könnyen kiválthatja ezt. A dal bemutatja, ahogyan én láttam kívülről egy barátomon keresztül ezt a betegséget, és igyekszik kifejezni a tehetetlenséget, hogy nem tudtam rajta teljes mértékben segíteni.” (Jávor Péter)

“Eredetileg márciusban terveztük stúdióban felvenni az új dalokat, de pont akkor jött a koronavírus-járvány, és az ahhoz kapcsolódó különböző korlátozások, így sajnos csúszott az egész folyamat. Mivel nem sok mindennel lehetett tervezni tavasszal, és gyakorlatilag csak a bizonytalanság volt biztos, egyszer csak úgy döntöttünk, hogy “nekünk ne mondja meg senki, és ennyire még csak vagyunk punkok (pedig nem is), megcsináljuk saját magunk.” Szóval a felvétel és keverés részét elkészítettük mi. A mastering részt viszont már Nemes Dávidra bíztuk – innen is köszönjük neki a munkát!
Ezek után meg már kár lett volna nem házon belül megcsinálni az artwork-öt, amit a dobosunk festett, majd ezt digitalizáltattuk (köszönet Szeklencei Zsoltinak és a Pigmentanak!). “Így még kedvesebb lett nekünk ez a dal, hiszen ez az első új dal az EP-ről, ráadásul (szinte) 100%-ig minden munkafolyamatot házon belül oldottunk meg.” (Tengely Bence)

 

A bandát megtalálhatjátok itt is:

facebook: http://bit.ly/earlybirdzenekar

insta: http://bit.ly/earlybird_zenekar 

spoti: http://bit.ly/earlybird_music 

youtube: http://bit.ly/earlybirdmusic 

site: http://bit.ly/earlybirdweb 

bandmap: http://bit.ly/earlybirdbandmap 

// //