fbpx

DONALD TARDY (OBITUARY): “Kidolgozzuk a lelkünket, hogy egy brutális albumot hozzunk össze”

A The Official Danko Jones Podcast legutóbbi epizódjában az Obituary dobosa, Donald Tardy megerősítette, hogy a banda egy új nagylemez anyagán dolgozik.

Nagyon izgatott vagyok az új dalok miatt, amiket írtunk” – mondta (a lenti felvételen meg is hallgathatod). “Mesés lenne 2021-ben kiadni, de főleg manapság, amikor nagyon nehéz fizikai CD-ket eladni és rábírni az embereket, hogy vegyenek, az új lemez csak egy csali, hogy boldogok legyenek a rajongók, hogy amikor a turnéra kerül a sor, adhass nekik új zenét, adhass a kezükbe egy új lemezt, de nyilvánvalóan azért is, hogy támogathassanak, és vehessenek merch-et, és eljöjjenek a koncertre.

Amikor lekerülnek rólunk, zenészekről ezek a bilincsek [a járvány miatt], az új Obituary album már kész lesz és világszerte ki fogjuk adni” – folytatta. “De közben épp kidolgozzuk a lelkünket is, hogy egy brutális albumot hozhassunk össze.

A dalírási taktikákal kapcsolatban az alábbiakról számolt be a dobos: “Soha nem voltunk egy aggódós banda, nem voltunk a múlt nyomása alatt, még a legutóbbi albumunkra sem tekintünk vissza, nem ijedünk meg, hogy ‘te jó ég, az előző albumunk annyira jól sikerült, muszáj nagyszerű albumot írnunk’ vagy hogy ‘az előző albumon ott volt az a groove, az embereknek nagyon tetszett az a dal, úgyhogy most is ilyen dalokon kéne gondolkoznunk’. Soha nem csinálunk ilyesmit. Amikor Trevor [Peres, gitár] és én belépünk a stúdióba vagy a próbaterembe, semmi nincs a fejünkben, csak az, hogy kapcsoljuk be az erősítőt, majd ha a következő 15-20 percben kitalálunk valamit – általában ennyi idő kell hozzá, hogy valami jó cuccot kitaláljunk -, azon dolgozunk tovább. Ha nem megy, nem pánikolunk. Csak jammelünk tovább és felvesszük, aztán lehet, hogy kisül belőle valami jó riff. Nem az a fajta banda vagyunk, akik napi hét órban gürcölnek egy dalon, csak hogy valami látványosat alkossanak. Persze sokan nagyon sikeresen folytatják ezt a módszert, de mi olyan banda vagyunk, akik egész dalokat, egész albumokat írnak meg anélkül, hogy tudnánk, mit fog majd csinálni a bátyám [John, ének]. Valószínűleg adni fog egy visszajelzést, hogy mi keltette fel az érdeklődését, és annak alapján dolgozunk tovább. Számunkra az az első, hogy ‘tudod, mit? Ez zene. Pokolian szórakoztató. Nekünk van a legjobb munkánk a világon.’ Ez benne a legjobb.”

Nem csinálok semmit – nem hullámvasutazom, nem ugrok ki repülőkből – mivel a legjobb szórakozás a dobok mögött ülni, már 9 éves korom óta így van. Ilyenkor vagyok a világon a legizgatottabb” – magyarázta Donald. “Nem tudom, mi ez, de beülni a dobok mögé és megragadni a dobverőket az én hullámvasutam.

Előző hónapban az Obituary befejezte a háromrészes live stream koncertsorozatát, ahol a teljes Slowly We Rot és a Cause Of Death albumokat játszották el, valamint pár klasszikust.

Utolsó, azonos című albumukat 2017-ben adták ki a Relapse-on keresztül.

 

// //