fbpx

Dokumentumfilmet készít a THE PRODIGY: “Testvérek története, akiknek küldetése a zajkeltés”

A frontember, Keith Flint 2019-es halála után a The Prodigy most már készen áll arra, hogy elmeséljék a zenekar történetét egy dokumentumfilmben. Liam Howlett és Maxim Reality így jelentették be a hírt a közösségi médiában: “Forgatunk egy zenekari dokumentumfilmet… mi van?? Keith Flint barátunk megrázó halála után 2019 márciusában most alkalmasnak érezzük az időt arra, hogy beszámoljunk a zenekar történetéről… Ez a csapatunk kaotikus és zavaros utazásának története, a bandánk, az emberek bandája – a The Prodigy.

Majd hozzátették: “Vagy szimplán – testvérek története, akiknek küldetése a zajkeltés… hogy tüzet gyújtsanak az emberek lelkében, és hogy felrobbantsák a hangrendszereket világszerte… ez már valami! A filmet ugyanazzal az energiával készítjük, mint a zenénket: kompromisszummentes, nyers és őszinte. Ez Keef-nek szól!

A rendező, Paul Dugdale is elárult pár dolgot a produkcióról: “Olyan vad lesz a film, mint a banda. Időnként sötét, erős tempóváltásokkal. Egy vizuális ostrom is lesz egyben, stilisztikailag meglepő, kortárs és kihívó. Azt szeretnénk, ha a nézők úgy hagynák el a mozitermet, mintha hullámvasútról jönnének.

Sam Bridger, a Music Films és a Pulse Films vezetője hozzátette: “The Prodigy a legikonikusabb brit elektronikus banda a maguk generációjában, egy csapat, akik maguk változtatták meg a popzene irányát. A Pulse Films-nél mindig azt az elvet vallottuk a dokumentumfilmek kapcsán, hogy az egyedülálló történeteket meséljen el ikonikus művészekről új és megosztó módon. A The Prodigy-vel és rendezőjükkel, Paul Dugdale-lel való együttműködés lehetővé teszi, hogy folytassuk ezt a hagyományt, és egy olyan filmet hozzunk létre, ami tükrözi a The Prodigy szívét, képzeletét és veszélyét.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Prodigy official (@theprodigyofficial) által megosztott bejegyzés

Tavaly szeptemberben bejelentették, hogy folytatják az új lemezükön való munkát. Leeroy Thornhill, korábbi tag elmondta, tudja, hogy Liam és Maxim egy új lemezen dolgoznak Keith tiszteletére: “Tudom, hogy Liam be akarja fejezni azt a The Prodigy albumot, amin dolgozott, nem tudom, hol tart” – mondta.

 

Forrás: Kerrang!

// //