fbpx

DINO CAZARES elárulta: új anyagot ad ki a FEAR FACTORY 2021-ben

Fear Factory közelmúlt-beli történetét homály fedi. Akkor kezdődött, amikor 2016 novemberében a gitáros, Dino Cazares azt mondta, szeretnének új albumot kiadni 2017 folyamán. Ekkor sokáig semmi nem történt, amit egy olyan pletyka követett, miszerint a Fear Factory 2017-ben feloszlott. Cazares sokáig mondogatta, hogy semmi új közölnivalója nincs a bandának a nyilvánosság felé, de arról sosem esett konkrét szó, hogy valóban feloszlottak-e.

Majd 2019 októberében Cazares közölte, hogy egyelőre nincs új albuma a zenekarnak annak ellenére, hogy az énekes, Burton C. Bell nyilvánosságra hozott egy lemezborítót a Monolith című potenciális albumhoz. Még aznap kiderült, hogy valószínűleg egy folyamatban lévő per tartja vissza a bandát az előrehaladástól. A per magába foglal egy egyezményt Bell és két korábbi tag, Christian Olde Wolbers és Raymond Herrera között. Idén Cazares azt is elmondta, hogy “Fear Factory sok pereskedésbe keveredett, ami megakadályozta, hogy az utóbbi három évben bármit is alkothasson a banda“.

Most már úgy tűnik, eloszlanak a fejük fölül a sötét felhők. Cazares egy Instagram-posztban tette közzé, hogy 2021-ben új anyag várható a Fear Factory-tól. Nem tudni, pontosan milyen felállással térnek vissza, de egy szinte biztos: Cazares tag marad. A legutóbbi ismert felállás még ez volt: Cazares (gitár), Burton C. Bell (ének), Mike Heller (dob) és Tony Campos (basszusgitár).

// //