fbpx

Deprived Of Salvation új lemezének dalait a zenekar kommentálta

Destination : Decay címmel nemrég megjelent A Deprived Of Salvation első albuma, a szívhez szóló láncfűrészes oldschool death metal dalok mondanivalóját a zenekar távirati stílusban foglalta össze.

 

 

A lemez egyfajta koncepcióalbum, ami a címéből is levehető, az élet körforgásáról és annak az egyetemes végéről szól. Az emberi létet többet közt körülvevő igazságtalanságok, háború, az emberek őszinteségének hiánya és annak következményei szövik át az egyetemes mondanivalóját. Mivel a kérés az volt, hogy minden számról ejtsek pár szót, ezért megpróbálom minél rövidebbre és közérthetőbbé fogni, de ugyanakkor a szövegek mindenkinek jelenthetnek más és mást.

 

Release The Wretched
Instrumentális lemezindító, felvezetés a pusztítás irányába, erről többet nem is mondanék.

Gutted Visions
Rövid sztori arról, hogy egy ember elképzelései és tervei hogyan tudnak egy másodperc alatt romba dőlni és csak egy üres keretet hagyni maguk mögött.

Destined To Rot
Bármi amit teszel, végső soron egy kimenetellel jár, ugyanoda térünk mind vissza, ahonnan jöttünk. Ami számit az az, hogy mennyire teszel annak érdekében, hogy az itt töltött időd fontos és számottevő legyen.

Inhale The Judgement
Séta a háborús harctéren felváltva egy háborús bűnös, és az őt elitélő áldozatai szemszögéből. A bizonyos tábort Lengyelországban, ami ezt ihlette, reményeim szerint senkinek sem kell bemutatni.

Defile The Sacred Mass
Egy viszonylag személyesebb darab arról, hogy a vallás, mint olyan, olykor amilyen hasznos tud lenni, legalább annyira romboló hatással is bír ha valaki azt igyekszik az embertársai rovására túlzottan komolyan venni és ráerőltetni másokra.

Extorted Evolution
Itt kicsit megengedtem magamnak, hogy papírra vessem a viking és északi kultúra iránti rajongásomat, se több se kevesebb. A többit értelmezzétek kedvetek szerint ha hallgatjátok a számot és átjár a hangulata.

Derailed Morality
Kisebb gondolati kitérés arra, hogy a modern erkölcsi szabadság hogyan formálja át a következő generációk rálátását a világra. És nem minden esetben jó irányba.

The Everflowing Sands Of Time
Újabb séta a harctéren, csak ezúttal nem szó szerinti értelemben. Itt a harctér mindenki maga élete, ahol nem különb harcokról van szó, mint bármely véres háborúban. A tét mindig személyes, a harc mérete pedig szubjektív.

The Carrier Of Disease
Egy dal arról, hogy szeretteink elvesztése, és az azzal járó fájdalom és körülmények mennyire befolyásolják mindennapjainkat.

Inscription Of Failure
A lemez záró tétele pedig egy utolsó utazás annak tekintetében, hogy minden ami tönkremegy és ellehetetlenit céljaid elérésében, az csak egy újabb lehetőség, hogy több tapasztalattal újrakezdd azt amibe eredetileg belevágtál.

// //