fbpx

DAVID HASSELHOFF: “Hatalmas METALLICA- és IRON MAIDEN-rajongó vagyok”

A TV-s ikon, David Hasselhoff nemrégiben a CueStack nevű metalduóval működött együtt, és létrehozták a Through The Night című számot. A dal elérhető a Spotify-on, az Amazon Music-on, az iTunes Music-on és az Apple Music-on.

Hasselhoff így nyilatkozott a dal születésének körülményeiről a Consequence of Sound oldalnak: “Őszintén szólva azért csináltam a dalt, mert itt volt előttem, és mert szórakoztató volt. És mert [a CueStack tagja és VFX designer] Martin [Kames] olyan csodásan szerepelt az utóbbi két koncertemen. Ő csinálta a hátteret, és eldobtam az agyam. Bernth [Brodträger, CueStack], a gitáros szintén lenyűgözött. Aztán elküldték nekem ezt a számot.

Egy lemezkiadón keresztül megtudtam, hogy vannak heavy metal követőim, és elnevettem magam. Ránéztem a közönségre [az egyik koncertemen], megláttam pár heavy metal arcot, és elképedtem. Csináltam egy számot a Kung Fury-be, a The Survivor-t. Feldolgoztam a Heroes-t [David Bowie] Tyler Bates-szel és nagyon király volt és nagyon hard rock volt.

Hatalmas rajongója vagyok a METALLICA-nak, és az IRON MAIDEN-nek is, egyszer utánuk léptem fel a Nova Rock-on. Utánajárhatsz. Ezt mondtam: ‘Az Iron Maiden-t követem – az én zeném nyálas pop!’ Nagyjából 130.000 ember volt ott. Azt hittem, majd 100.000 lelép, és még mindig maradni fog 30.000. Senki nem lépett le. Mindenki meg akart nézni engem. Bámulatos volt. Még maga az Iron Maiden is megnézett.

Mindenkinek volt gyerekkora, mindenki felnő és még mindig énekli azokat a dalokat, amire gyerekkorából emlékszik. Az én számaim talán nem a világ legjobb dalai, de de jók voltak, amikor 8-18 éves voltál, és emlékeznek rájuk.

Szóval ezt a heavy metal előtti tiszteletem jelélül tettem, ugyanis hallgatok heavy metalt. Szeretem a hard rockot. Tavaly kiadtam egy albumot Open Your Eyes címmel, amiben ’80-as évekbeli számok feldolgozásai szerepelnek – például Jesus And Mary ChainEcho & The Bunnyman – Lips Like Sugar. Úgy voltam vele, hogy wow, ezek remek dalok. És az Open My Eyes-nak a Lords Of New Church-től hihetetlen szövege van, ami most nagyon idevág: ‘nyisd fel a szemed az előtted lévő hazugságokra’. Ezt azért dolgoztam fel, mert aktuális volt.

“Ugyanez történt a Through The Night című dallal. Végül Bernth-tel dolgoztam a szövegen, és úgy éreztem, ez a szöveg nem jelent számomra semmit. Akartam vele mondani valamit, mint a You’ll Never Walk Alone-ban, az egyik legjobb dalban: ‘Walk on through the wind/ Walk on through the rain/ Though your dreams be tossed and blown/ Walk on, walk on.’ Eszerint éltem sokáig. Az első könyv, amit olvastam – később rajongóvá és baráttá is vált – a Yes, I can Sammy Davis Jr.-tól. Nagyon nagy hatással volt rám. Ezt a mottót és mantrát az életem részévé tettem. Viccet csináltak belőlem, David Hasselhoff heavy metal lesz, elég könnyű valami negatív dologról írni.

De csak egy dalt írtam egy barátnak, akit szerettem, és szerintem nagyon jól sikerült. Tetszik a dal, és meglátjuk, mi lesz. Ha 10 példányt adunk el, akkor 10 példányt adunk el. Ha 10.000-t vagy 100.000-t, akkor annyit. De tudom, hogy valószínűleg végül a Through The Night-ot is játszani fogom koncerten, és az emberek valószínűleg pozitívan fognak rá reagálni. Még nem voltam amerikai turnén, de bejártam Európát és az emberek ismerik a zenémet. Ez nagyon furcsa. Németországban, Ausztriában és Svájcban nyilvánvalóan ismerik a zenémet. Van 35 arany- és platinalemezem a falon, itt mögöttem. Soha nem álltam meg, és még most is törtetek előre.

Egy bővített Through The Night box set is elérhető a rajongók számára, illetve digipak CD egy retro synthwave remix-szel Beartooth énekesével, Caleb Shomo-val, két unplugged verzióval és két plusz Cuestack dallal. A box set tartalmaz még egy külöleges posztert is, egy tornazsákot, autogramkártyát és egy baseball sapkát. A hivatalos Cuestack webshopban lehet megrendelni ITT.

Cuestack első nagylemeze 2021-ben jelenik meg Diagnosis:Human címmel.

 

// //