fbpx

DAVE MUSTAINE (MEGADETH) 59 évesen lila öves lett Jiu-Jitsu-ban

Jiu-Jitsu Times magazin megírta, hogy Dave Mustaine, a Megadeth frontembere lila öves lett Jiu-Jitsu-ban.

Az 59 éves zenész két évvel az után lépett rangot, hogy megszerezte az első csíkot a kék övön. Reggie Almeida léptette elő, aki a tennessee-i Gracie Barra Spring Hill harcművészeti iskola vezetője, ami nem messze fekszik Mustaine szülővárosától, Franklin-től.

Almeida az edzőterem közösségi oldalán osztotta meg a jó hírt: “2 évnyi kék övesség, kemény edzés és sok hullámvölgy után ma engem ért az öröm, hogy előléptethettem Mr. Dave Mustaine-t jól megérdemelt lila övessé! Gratulálok, kölyök!!!

A lila öv a Jiu-Jitsu-ban a középsőnek számít, amikor is a harcos elkezdi kialakítani az egyéniségét a sportban.

2007-ben egy interjúban Mustaine elmondta, hogy 1999-ben kezdett taekwondo-zni Arizona-ban, majd Kaliforniába költözött, ahol egészen pár évvel ezelőttig élt. “Mielőtt elkezdtem a taekwondo-t, kung fu-t és más harcművészeteket is gyakoroltam.

2010-ben nyilatkozta a The Quietus-nak, hogy az első oklevelét Ukidokan karatéban szerezte. “A sensei-em – Benn-y ‘The Jet’ Urquidez – jártas a karatéban, kung-fu-ban, aikido-ban, judo-ban, ju-jitsu-ban, taekwondo-ban, Greco-Roman birkózásban, Muay Thai box-ban és amerikai box-ban. Szóval ezt mind összegyúrta eggyé. Ez egy kilenc stílusú ág. A második fekete övem Songham taekwondo-ban lett, amiben betanító asszisztens voltam, és tanítottam is egy ideig magánúton.

2014-ben Mustaine és a családja Nashville külvárosába költözött, miután pár évig a californiai Fallbrook-ban éltek.

 

 

Forrás: Blabbermouth

// //