fbpx

Dave Grohl elmesélt egy izgalmas történetet az Abott testvérekről, és a híres sztriptízbárjukról

Úgy kezdődött az egész történet, hogy a Foo Fighters meghívást kapott az Ozzfest-re. Közölték velük, hogy a fellépést lemondó Korn helyett fogják zárni a koncertsorozatot, Dave Grohl-nak azt mondták, a Pantera után fognak játszani. “A Pantera után jöttök” – emlékszik vissza Grohl. “Csönd. Megfagyott a levegő. A torkom kiszáradt, a gyomrom összezsugorodott. A seggem a Star Wars-os szemétzúzójává változott.” De a pénz jó volt, úgyhogy a Foo elfogadta a kihívást.

Dave emlékszik, hogy a Pantera teljesen szétzúzta a színpadot a szettük előtt, de megúszták csonttörés és sérülés nélkül. Ez után Grohl találkozott a Pantera tagjaival, akik üdvözölték őt. “Nagyon jól kijöttünk. Akiknek már volt szerencséjük együtt lógni a fiúkkal, tudják, hogy ez nem kisfiúknak való dolog. Először is, egy banda sincs, aki ennyire vendégszerető, barátságos, mint ők. Nem számított, hogy ki vagy, mit csináltál, honnan jöttél, üdvözöltek, nyomtak a kezedbe egy sört, és jobban megnevettettek, mint eddig bárki (amíg nem okádod ki az egészet és olyan keserves másnapot élsz át, mint még soha).

Végül meghívást kapott az Abbott-testvérek sztriptízbárjába, ahova egy kártya biztosított belépést, amit ki is akart használni virginiai útjukon egy másik Foo-taggal, Taylor Hawkins-szal. “Az nem kifejezés, hogy izgatottak voltunk. Nem amiatt éreztem ilyen várakozást, mert fiatal voltam és vártam a karácsony reggeli fényeket. Minden szemét közül, amit eddig tapasztaltam, ez a dolog testesítette meg leginkább a rock and rollt” – mondta Grohl, ámde csalódnia kellett.

Amikor útközben megálltak Barstow-ban, Dave elvesztette a pénztárcáját egy benzinkúton. Ahelyett, hogy visszafordultak volna megkeresni, elindultak Dallasba, de a biztonsági őr elhajtotta őket a meghívó és személyi hiánya miatt. Lehangoltam folytatták útjukat Virginiába.

Három nap, 1400 mérföld és egy eltaposott álom. Nem szépítem, összetörte a lelkem. Azt hiszem, ez az, amit mostanában epic fail-nak neveznek. Régebben gőzölgő szarszendvicsnek hívtuk az ilyen szituációkat, aminek minden egyes falatját meg kellett enni.” – mondja Grohl.

Mintha az ég akarta volna így, egy évtizeddel később Dave megismert egy nőt, akinek a szülei a bizonyos benzinkút tulajdonosai voltak, és visszajuttatták neki a pénztárcáját. “Az arany jegyem, a kulcs a sztriptízbárba, mintha egy tőr fogott volna a hátamban” – emlékezett vissza az énekes a pénztárcája visszaszerzésére. “Mosolyognom kellett. Egyszerre minden értelmet nyert.”

Vinnie és Dime azóta már eltávoztak az égi nagyszínpadra, de minden velük kapcsolatos emlékem nagyon örömteli. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ismerhettem őket, ha csak egy kicsit is. Sokaknak hiányoznak, de a hagyatékuk tovább él” – mondja Dave.

Dave’s True Stories Instagram-oldalon is elolvashatod az egészet:

 

// //