fbpx

Dalriada – Új album, Európa-turné!

Készül a Dalriada tizedik stúdióalbuma, amely a tradíciót követve az Őszelő címet fogja kapni. A lemezzel a csapat rögtön turnéra is indul, két külföldi, jól ismert, szintén folk/pagan metal banda társaságában. Az Európa-turné az orosz folk/black metalos Arkona és a feröeri viking heavy metalt játszó Týr társaságában fog lefolyni, olyan helyekre is eljuttatva a csapatot, ahol korábban még nem sok alkalmuk volt fellépni – így például Finnországba és egy baltikumi körre is többek között. Minden bizonnyal láthatunk majd magyar dátumot is… A szervezők és a rajongók együtt bizakodnak abban, hogy a turné idejére már megoldódik a vírusprobléma. Ficzek András zenekarvezető így kommentálja a helyzetet:”

„Jelen állás szerint szeptemberben jelenik meg a tizedik, Őszelő címet viselő új albumunk, amelynek felvételei jelenleg is folynak. A tíz dalt tartalmazó lemezhez két videót tervezünk – ennek részleteiről tájékoztatni fogunk benneteket. A megjelenést követően a tervek szerint azonnal turnéra indulunk két jól ismert és baráti zenekar, a feröeri viking Týr és az orosz Arkona társaságában.

Nagyon fontos, hogy ez a körút – mint az élet minden más folyamata is, amelyet eddig ismertünk és szerettünk – csakis akkor valósulhat meg, ha most mindannyian, akik tehetjük, otthon maradunk, és maximálisan betartjuk a hatósági ajánlásokat. Mi is ezt tesszük, de a háttérben azért dolgozunk a négy fal között, hogy amikor majd újra találkozunk veletek, olyan anyagot mutathassunk be, aminek tiszta szívvel tudunk – együtt, veletek – örülni. Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra!”

Addig is kövessétek a Heathen Heroes Tour turnésorozat Facebook oldalát!

// //