fbpx

DALRIADA – Megjelent az Őszi ének, az Őszelő album előfutára!

Sajnos a járványhelyzet miatt csak 2021 márciusában jelenik majd meg az Őszelő, a DALRIADA soron következő stúdióalbuma. A folk metalosok azonban addig sem hagyják kedvelőiket és barátaikat hallgatnivaló jóság nélkül. Az eredetileg előfutárnak szánt klipes dal csak a jövő év legelején lát napvilágot, de kárpótlásul mától meghallgathatjuk az Őszi ének című dalt egy dalszöveges videó kíséretében. Emellett közzétették az érkező album borító-artworkjét is. A zenekar így kommentálja a megjelenést: “Ez az egyik legnagyobb kedvencünk az új albumról, és elég jól bemutatja, hogy mit gondolunk napjainkban a magyar folk metalról.”

Az Őszi éneket és az Ezer csillag akusztikusra hangszerelt verzióját számolva így már két betekinthetést is nyerhetünk a hamarosan megjelenő albumba, amely a zenekar szerint idézni fogja az ősi-Dalriada-érát, ugyanis gitárcentrikusabb, továbbá valamennyire visszavettek a népi hangszerek adagolásából is.

Legfrissebb interjúnkat a zenekarvezető Ficzek András énekes-gitárossal itt olvashatjátok.

Ha minden a terv szerint halad, a Dalriada a jövő év folyamán Európa-turnéra indul az orosz  Arkona és a feröeri Týr társaságában.

// //