fbpx

CHRIS KAEL (FIVE FINGER DEATH PUNCH): “Amikor rehabra mentem, akkor éreztem magam a leggyengébbnek”

 

Machine Head frontembere, Robb Flynn No Fuckin’ Regrets With Robb Flynn című podcastjában vendégül látta a Five Finger Death Puch basszusgitárosát, Chris Kael-t, aki megosztotta, min ment keresztül, amikor három éve úgy döntött, rehabilitációra megy. “Kokóztam, de amikor rehabra mentem, rájöttem, mindig én voltam a kulcsember. Mindig magasan tartottam a szintet, hogy megküzdjek a depresszióval. Akkoriban Ivan [Moody, a FFDP énekese] volt a problémák középpontjában, [drogok és alkohol miatt], amiken keresztülment. Nem meglepő és nem titok, mindannyian láttuk, mi történt akkoriban. De mindenki számára ő volt fókuszban. Szóval viszonylag jól el tudtam bújni a háttérben, amíg ő ezekkel küzdött.

A valódi hanyatlásom nagyjából két hónappal az előtt kezdődött, hogy megtisztultam. Élethelyzetek – váláson mentem keresztül… Az után váltunk el, hogy kijöttem a rehabról, de a folyamat már előtte megkezdődött. Őszintén, azzal a céllal mentem rehabra – írtam az akkori feleségemnek egy üzenetet, talán még megvan neki, valószínűleg megvan. Alapvetően ez állt benne: ‘Szia, elmegyek segítséget kérni’, hogy azzá a sráccá változzak vissza, akihez hozzáment, és ne az maradjak, akivé lettem. Szóval nagyon is vissza akartam térni, kijönni a rehabról, és újra házasságban élni meg miegyéb. De ez megváltozott. És talán az utolsó 3 hét az rettenetes volt. Nem vesztettem el teljesen a kontrollt, egy-kétszer előfordult, hogy majdnem elengedtem magam, és voltak arra utaló jelek, hogy rosszabbodik az állapotom. De végül egy depressziós időszakban kötöttem ki, és úgy döntöttem: ‘A fenébe. Ezt nem tudom tovább folytatni.’ Felhívtam a haveromat, Greg-et, és aznap elvitt a rehabra. Akkor éreztem magam a valaha leggyengébbnek, amikor oda besétáltam. De amikor kikerültem, akkor pedig a legerősebb voltam valaha, és ki kellett találnom valami újat.

Chris elmondása szerint azóta sokkal boldogabb életet él, és sokkal produktívabb. “Most sok a dolgom, képes vagyok értékelni dolgokat.

Arról is beszámolt, hogy akkoriban olyan szintre romlott az állapota, hogy már a koncertezést sem tudta élvezni: “Amikor a Wembley színpadán állsz teltház előtt, és csak arra tudsz gondolni, ‘ah ne már, nem tűnhetnénk már el?’, akkor valami nagyon nem stimmel az endorfin-szinteddel. Nagyon kimerült volt a testem. Sosem játszottam benyomva színpadon, de nagyon sokszor játszottam másnaposan. És az egy olyan nap volt. A testem kimerült az előző éjszakában. Valószínűleg szabadnapunk volt Londonban. Én és a basszustechnikusom egész nap ittunk.

2018 áprilisában Kael elmondta a KLAQ rádióadónak, hogy nagyjából “egy biliárdgolyónyi kokaint” fogyasztott el hetente függősége csúcspontján. “Ez vált a legnagyobb problémámmá” – vallotta be. “Ez és a depresszió, a két dolog, ami nem volt jó. A rehabig fel se fogtam, hogy a kokainnal gyógyszereztem magam, hogy beállítsam a dopaminszintemet, és így küzdjek meg a depresszióval. Soha nem is gondoltam erre. És amikor lejössz róla, nagyot zuhansz.

Kael először a Twitteren hozta nyilvánosságra függőségét. Akkor azt írta, hogy az akkori felesége sokat segített neki a józanodásban. “Ha nem hagyott volna tönkremenni, miután 2018 januárjában két nap alatt 1300 dollárt tapsoltam el, őszintén úgy hisztem, hogy ma nem lennék itt” – írta.

Five Finger Death Punch 8. albuma, az F8 2020 februárjában jelent meg a Better Noise Music kiadónál.

 

 

Forrás: Blabbermouth

// //