fbpx

Büszkeségem Mocsara – Megérkezett a budapesti Evermind debütáló nagylemeze

A budapesti metalcore/nu metal ötösfogat 2020 év elején alakult a Flout zenekarból kivált tagokból (Debreceni Márk, Kocsis Szabolcs, Kmetyó Levente), melyhez az egykori Eviternity zenekar dalszerző-gitárosa és basszusgitárosa (Tóth Albert, Lukács Alex) csatlakozott. A Kill Monday Management még a 2018-as S8 Underground Tehetségkutatón figyelt fel a formációra, akikkel azóta is szorgosan dolgoznak együtt – ennek eredményeképpen látott most napvilágot egy tíztételes koncepciólemez, melyen most dalról dalra kalauzol végig bennünket a zenekar frontembere.

Hallgasd meg az ismert digitális platformokon: https://bit.ly/kmm-evm-sw

Rendeld meg az egyedi, dedikált, 100 darab CD egyikét a shopunkból: https://metal.hu/merch/evermind-buszkesegem-mocsara/

“Egy olyan önismereti lemez, ami nem törekszik örökérvényű nagy igazságok kimondására, inkább kérdéseket tesz fel, amire mindenki saját maga fogalmazhatja meg a válaszát. Ezért nem a karakter vagy az én megismerése a fő célja, hanem hogy a hallgató kicsit közelebb kerüljön önmagához. Legalábbis valami ilyesmi céllal írtam. Hangulatát tekintve kissé depresszív, kicsit nehezen emészthető, sokszor értelmetlennek tűnik, mint maga az élet.  Ahogy főhősünk egyre beljebb úszik a büszkesége mocsarába, úgy kapunk egyre teljesebb képet saját magunk vagy a társadalmunk jelleméről. Egy mondatban összefoglalva egy modern kori, lebutított, Dante – Isteni színjáték létrehozása volt a cél.”

Dalról Dalra

Büszkeségem Mocsara – Az első dal a lemezen. Van egy visszatérő rémálmom, amiben saját magam kerget egy mocsaras terület felé. Ebből írtam egy verset, ami maga a dal, majd a lemez alapja is lett. A sztori szempontjából itt kezdődik az utazás önmagunk körül. Témája a büszkeség.

Lucifairplay – Nem szeretem megmondani másoknak, miről is szól egy szöveg, mert mindenki úgy teszi magáévá, ahogy akarja, DE leszögezném, hogy itt Lucifer egy metafora és nem róla szól a dal. Sokkal inkább az egymás iránti gyűlölet, a harag, a xenofóbia a lényeg. A megismerés nélküli sztereotípia az, ami a fő témája a dalnak. Talán nekünk magyaroknak ez az egyik legnagyobb jellemhibánk.

Csak Játszom – Ez egy kis mantrából indult. “Bolondnak látszom… csak játszom”. Ennek kettős értelme van számomra: 1. Nem vagyok olyan vidám és kiegyensúlyozott ember, mint amilyennek tűnök. 2. Próbálom magam megnyugtatni, hogy nincsenek mentális problémáim.

Invidialógus – Ahhoz, hogy boldogok tudjunk lenni, a céljainknak egyeznie kell azzal, amit szeretünk csinálni. Manapság úgy látom, az emberek nagy része mások álmait kergeti ahelyett, hogy a sajátját keresné meg, ami pedig frusztrációt és irigységet szül, mert könnyebb mások örömét elvenni, megkívánni, mint a sajátunkért megdolgozni.

Szociopatakok – Ez a szó a Szociológia és a patakok szóból jött létre a fejemben. Plusz egy kis utalás arra, hogy mind szociopaták leszünk egyszer. Az idő múlásával észrevettem, hogy jó ideje már képtelen vagyok sírni. Mintha már semmi nem tudna meghatni, legyen az jó vagy rossz. Erről szól ez a dal.

Tiktakk – A lemez közepén hagyott instrumentális dal. Itt van ideje elgondolkozni a hallgatónak, hogy miről is volt szó eddig. Ez egy vízválasztó dal, ugyanis innentől kevésbé önmarcangoló dalok fognak következni.

Holdudvarló – A holdudvar-hatás alapelvén elindulva írtam ezt a szöveget. Témája az elérhetetlen eléréséhez vezető, értelmetlennek tűnő úton barangolás.

Ne Gondolj Rám – A Lélekrabló Juliska 🙂

Halhatatlanok Tragédiája – Főhőse egy hitevesztett, magányos ember, aki úgy döntött, hogy véget vet az életének.  Ez a valaki nem feltétlenül egy adott személy. Lehet a kultúra, a művészet, a szerelem, az emberiség, vagy bármi, amiről úgy érezzük, kihalóban van ebből a világból.

SzilánkokEvagrius Ponticus amikor először összeszedte a kísértéseket, amik a pokolba csalták az embereket, nyolcat gyűjtött ki. Ebből lett később a 7 fő bűn. A büszkeséget akkor véteknek vélte, hogy kettő helyet is elfoglalt a felsorolásban. A mi lemezünkön is 2 dalt kapott a büszkeség, ezzel keretet adva a lemeznek, valamint érzékeltetve azt, hogy tettünk egy kört a saját elménk poklában.

Amennyiben a COVID-19 is úgy kívánja, az Evermind élőben is bemutatja a Büszkeségem Mocsarát szeptember 18-án az Analog Music Hall nagytermében, a Heedless Elegance és az osztrák Silencer társaságában. Az eseményre ITT tudod jelezni részvételi szándékodat.

Kövesd az Evermind-ot a közösségi médiában:

Fotók: Uhlár Brigi és Lányi Kristóf

// //