fbpx

BURTON C. BELL hivatalosan is kilép a FEAR FACTORY-ból

Burton C. Bell hivatalosan is bejelentette, hogy kilép a Fear Factory-ból, amit azzal indokolt, hogy nem tud olyasvalakihez igazodni, akit nem tisztel és akiben nem bízik meg.

Bell kilépésének híre több mint két héttel az után érkezett, hogy a gitáros, Dino Cazares meghirdette a GoFundMe kampányt, aminek kereteiben a nemsoká megjelenő, új Fear Factory-album költségeinek finanszírozására gyűjtenek adományt.

Bell a következőket közölte a honlapján:

A saját szavaimmal:

Privát embernek tartom magam, a saját üzleti dolgaimat szívesebben tartom meg magamnak és a bizalmas szeretteimnek. Átgondolt szándékkal teszek nyilvános kijelentéseket, soha nem térek el az igazságtól, annak ellenére, hogy folyamatosan tisztességtelennek tüntetnek fel és alaptalanul vádolnak a banda jelenlegi és korábbi tagjai; amellett döntök, hogy nem veszek részt ebben a toxikus drámában.

Az elmúlt néhány év mélységesen gyötrelmes volt, hiszen a tagok aljas kétszínűséggel mérgezték meg a szenvedélyemet. Kapzsiságuk közvetlen következményeként ők hárman végigvezettek engem az igazságtalan igazságszolgáltatási rendszeren, melynek során anyagilag tönkrementem. Végül ez a három tag a saját birtokába vette fő megélhetési forrásomat. Ugyanakkor a 30-éves hagyatékomat a zenekar szíveként nem vehetik el. Ezt soha egyik tag, jelenlegi vagy egykori sem veheti el tőlem.

Tehát a döntésemet alapos mérlegelés után hoztam, amikor rá kellett jönnöm, hogy nem tudok olyasvalakihez igazodni, akiben nem bízom meg, akit nem tisztelek. Emiatt tájékoztatom a rajongóimat arról, hogy kiszállok a Fear Factory-ból, hogy minden energiámat és figyelmemet az Ascension of the Watchers-re és a további jövőbeni vállalkozásaimra fordíthassam.

Nagyon büszke vagyok az Ascension of the Watchers legújabb alumára, az ‘Apocrypha’-ra. A dalírási és stúdiózási folyamat egy igazán katartikus és művészi felfedezőút volt számomra. Újra lángra lobbant a szenvedélyem a dalszerzés iránt, újra felvirágzott a zeném, szárnyalni kezdett a lelkem, kimentett abból a pokolból, ami napi szinten elborította az életem jelentős részét. A tehetséges rokonlelkekkel való együttműködés egy valóban ösztönző, támogató környezetet és kölcsönös tiszteletet alkotott meg, egy olyan szellemet, amit régóta hiányoltam.

Szeretném megköszönni a rajongóimnak a fáradhatatlan támogatást a karrierem során. Nagyon büszke vagyok mindarra, amit elértem, de itt az idő továbblépni. Nyitott szemekkel, elmével és szívvel nézek a jövőbe, mivel a művészi utam még sikeresebb irányba igyekszik, ami a zenét, az írást és a művészetet illeti. Igaz, hogy a vég mindig egy új kezdet is. A lélek kiszabadult a gépből.

Cazares elmagyarázta egy posztjában az adománygyűjtő kampánnyal kapcsolatban, hogy a befolyt összeg az album újonnan felmerült költségeit fogja fedezni, ami magában foglalja a dobok, basszusgitár és billentyű újravételét, valamint Andy Sneap hangmérnöki munkálatait. Burton eredeti, 2017-ben felvett vokáljai megmaradnak az album új verzióján.

Nemrég Dino azt nyilatkozta Dave “Higgo” Higgins-nek az ausztrál MMM Hard N Heavy rádióban, hogy még nem beszélt Burton-nel a 2017-es lemezt illető szándékairól, miszerint frissíti, majd kiadja azt. “Világosan megmondta, hogy távol akar maradni a Fear Factory-tól, mert az Ascension of the Watchers nevű projekten dolgozik” – mondta Cazares. “Ezt mondta, és ezt idéztem, ugyanis ezt közölte a médiában és rögzítve is van, ahogy elhangzott. Megpróbáltuk elérni egymást az elmúlt években, de nincs köztünk tökéletes kapcsolat. Amikor Burt egy projekten dolgozik, általában elvonul és csak arra koncentrál. Tisztaban vagyok ezekkel, mert 30 éve ismerem és dolgozom vele. Mostanában semmiféle kommunikáció nem zajlott köztünk.

Az adománygyűjtő kampány a Fear Factory első nyilvános tevékenysége a 2016-os turnéjuk óta, ahol előadták klasszikus második albumukat, a Demanufacture-t teljes egészében. Egy 2018-as interjúban Bell elmondta, hogy a Fear Factory befejezte új, Monolith-nak keresztelt lemezét. Azt is elmondta, hogy mielőtt kiadják az albumot, néhány jogi ügyet is tisztába kell tenni. A 2015-ös Genexus nagylemez óta ez lesz az első kiadványa a zenekarnak.

2017 májusában felröppent a pletyka a Fear Factory feloszlásáról, miután a zenekar korábbi basszusgitáros-gitárosa, Christian Olde Wolbers egy dicshimnuszt posztolt az Instagram oldalára a bandáról, ami azóta törölve lett. Azt írta, hogy “RIP Fear Factory”, és a #GrownAssMenThatCantWorkOutShit hashtaget csatolta hozzá.

Az Ascension of the Watchers második nagylemeze, a már említett Apocrypha október 9-én jön ki a Dissonance Productions kiadásában. CD, vinyl és digitális formában is elérhető lesz.

// //