fbpx

BALI DÁVID szerint a metal zene is az a műfaj ahol a magyar zenekarok nemzetközi sikereket érhetnek el

“Így nem is véletlen, hogy a gitárzene, az elektronikus zene és a metál az a három műfaj a folklór és a komolyzene mellett, amellyel a nemzetközi piacon igazán képesek érvényesülni a magyar feltörekvő tehetségek. Ezt igazolja az is, hogy 14 év után a Music Moves Europe Talent Awardson – ez a korábbi European Border Breaker Awards (EBBA), ahol a Heaven Street Seven volt legutóbb jelölve – ismét lehet magyar jelölt, történetesen egy pályakezdő metálzenekar, a Harmed, amely fennállása másfél éve alatt 18 országban turnézott már, amerikai kiadó és holland menedzsment van a háta mögött, és még csak egy EP-t adtak ki.”

Bali Dávid negyedik éve a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) stratégiai vezetője és a Hangfoglaló Program nemzetközi kapcsolatokért felelős megbízottja. Korábban a Kreatív Európa tizennégy nemzetközi klubot összekötő hálózatának, a fiatal tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Liveurope elnökségi tagja volt. Tanulmányait az ELTE-n végezte, zeneipari tapasztalatait az A38 Hajó programszervezőjeként szerezte.

A teljes beszélgetést megtaláljátok a Hangfoglaló Program oldalán https://hangfoglalo.hu/aktualis/backstage-book–bali-david—a-konnyuzenei-export-uj-hullama

Forrás: hangfoglalo.hu

// //