fbpx

Az új Bill&Ted filmhez írt dalt a MASTODON

November óta új anyagon dolgozik a Mastodon, annak ígéretével, hogy idén ki is adják, azonban ezidáig nem volt róla hír. Nemrég a gitáros Bill KelliherRocknRoll Beer Guy című műsorban elárult pár infót és azt, hogy szerepelni fog egy daluk az új Bill&Ted filmben. Elárulta, hogy épp nyakig voltak az albumírásban, amikor a világjárvány közbeszólt. Elmondta, hogy Atlantába utazik, és újra összeáll a csapat, hogy befejezzen pár dolgot, amit elkezdett, és majd meglátják, mi lesz belőle.

A kérdésre, hogy a rajongók mire számíthatnak az új albumon, Bill elmondta, hogy sok mindent ő ír a lemezre. “Írok, mint egy őrült. Ez most más, mint az Emperor Of Sand-nél, de valami nagyon klappol, máshogy nem tudom elmondani.”

Később több mindent is megosztott a podcastben:

Az új anyag a Neurosis keménységére hajaz. Brann sok egyszerűsített gitártémát írt bele. Ő demóz fel sok énekötletet is, mert mindig vannak dallamok a tarsolyában. Az ének az Asleep In The Dark stílusára hasonlít, már majdnem Radiohead-es, nagyon dallamos. Pár régi riffem is van, folyamatosan készülnek az új dalok. Írtam valamit évekkel ezelőtt, most elküldtem Troy-nak, és másnap vokálokkal együtt dobta vissza nekem – nagyon meglepett, kellemesen persze. Nagyon sötét és titokzatos volt, nem számítottam erre. Troy igyekszik minél jobban bevonni magát, Mindenkinek megvan a saját szerepe a bandában.”

De talán a legérdekesebb hír a bandáról, hogy szerepelni fog a zenéjük a várva várt Bill&Ted filmben. “Pár hónapja kértek fel minket, hogy vegyünk részt a filmben, írjunk hozzá egy dalt. Szóval írtunk egy számot, amit mostanában fogunk felfedni.”

 

// //