fbpx

Az ARSAMES iráni metal banda 15 év börtönbüntetést kapott “sátánista zene” játszása miatt

Az iráni kormány továbbra is folytatja hadjáratát az ország heavy metal bandái ellen, minek során igyekeznek őket betiltani és bebörtönözni amiatt a bűn miatt… hogy heavy metalt játszanak. A legújabb ilyen az Arsames death metal banda esete.

Múlt hónapban letartóztatták a zenekar tagjait. A Metal Injection szerkesztői látták a letartóztatás hivatalos dokumentumát, amiben az áll, hogy “Az Arsames zenekart letartóztatták és 15 év börtönbüntetésre ítélték sátánista metal bandában való részvétel, valamint az Iszlám kormánnyal való ellenszegülés miatt.

Egy SLAYER feldolgozást is kirakta Bandcamp oldalukra: https://arsames.bandcamp.com/track/raining-blood-slayer-cover

A banda 2002 óta aktív, annak ellenére, hogy az országukban illegális death metalt játszani. A kormány sátánista zenének tartja a metalt, amit ugyebár tilos játszani az országban. Az egész régióban felléptek már fesztiválokon, Törökországban, Dubai-ban és Örményországban is.

Metal Injection megtudta, hogy miután letartóztatták őket, óvadékot fizettek, úgyhogy jelenleg biztonságban vannak és nem tartják őket börtönben, amíg a tárgyalások el nem kezdődnek.

Amint megtudunk további részleteket, közölni fogjuk. Jelenleg nagyon csöndes a banda, mert nem akarnak több balhéba keveredni. Jelenleg a Bandcamp oldalukon történő vásárlással támogathatod őket: https://arsames.bandcamp.com/

// //