fbpx

All That Remains – Még mindig nyomoznak Oli Herbert halála ügyében

Már több, mint egy év eltelt az All That Remains gitáros Oli Herbert rejtélyes halála óta. Herbert 44 évesen fulladt meg tavaly októberben, a háza melletti – a rendőrségi feljegyzések szerint “néhány centi” mély – tóban. Az ügy azóta is lezáratlan, Oli hozzátartozói azóta is különböző összeesküvés-elméletekkel körvonalazzák a halál lehetséges okait. Oli barátai a halála miatt aggódtak, ugyanis egy héttel előtte aláírta a végrendeletét, özvegye Elizabeth pedig jogi háborút vív a zenekar többi tagjával a profitból való részesedése miatt. Az elhunyt zenész birtokának az értéke 70.000$ volt a halála idején, az ingatlant leszámítva. Nemrég a zenekar frontembere Phil Labonte egy Twitter-bejegyzésben közölte: “Sajnálatos módon még mindig nem vettek senkit őrizetbe a nyomozás során, amikor is Oli teste a ház mögött lévő tóban volt és egyetlen ember volt csak a helyszínen amikor ez történt”.

Egy tavalyi interjúban Labonte világossá tette, hogy a zenekar nem ért egyet Herbert özvegyével és egy “hulladék emberi lénynek” nevezték. Arra a kérdésre pedig, hogy miért nem kedvelik Elizabethet, Labonte így reagált: “Beth sosem tartott velünk turnéra. Eljött a helyi bulikra, mert abban nem tudtuk meggátolni, de rajta kívül mindegyikünk barátnője vagy felesége sokat utazott velünk. A zenekar meghozott egy döntést hogy nem jöhet, mert egy “hulladék emberi lény (nevet)”.

Amikor arról kérdezték, hogy miért nem válnak már el, Labonte ezt válaszolta: “Régóta próbáltuk meggyőzni Oli-t a válásról, de nem tudjuk mi lehetett a háttérben, ami miatt ennyire ellenállt a dolognak. Többször mondtam neki, hogy nálam mindig van egy hely a számára, ha gond van.” A rendőrség még mindig nyomoz, Herbert halála előtti 24 órájának a lehetséges idővonalát állítja össze, áttekinti kórtörténetét és olyan embereket keres, akik kapcsolatba kerülhettek vele október 16-án, amikor a testét a Hydeville-tóban találták.

// //