fbpx

A ZAKK SABBATH újravette a BLACK SABBATH teljes debütáló albumát

Volt már, hogy meghallgattad a Black Sabbath azonos című bemutatkozó albumát, és azt gondoltad: “nagyszerű, de bárcsak valaki más játszaná az egészet, jelentősebb különbségek nélkül”? Nem. Persze, hogy nem.

Mégis, a Zakk Sabbath nevű Black Sabbath tribute banda (aminek tagjai Zakk WyldeOzzy gitárosa, valamint basszusgitárosa, Blasko, a dobok mögött pedig az ex-Queens of the Sone Age tagot láthatjuk, Joey Castillo-t) teljes egészében újravette a debüt-albumot. Az ő verziójuk neve Vertigo lesz (a Sabbath kiadójának neve), és az eredeti album 50. évfordulójának ünneplését szolgálja (melynek februárban volt az évfordulója).

Lehet, hogy céltalan cselekedetnek tűnik ez az egész, de nem is az átlag rajongók az igazi célközönség: egy sajtóközleményben Zakk elmondta, hogy az albumot nem fogják digitálisan elérhetővé tenni, “hogy eredetinek érződjön a lemez, abból az időből, amikor a vinyl uralta a Földet“. Szóval csak azok az emberek fogják hallani a Vertigo-t, akik elkötelezetten akarják hallani. (Az is igaz, hogy nem csak vinylen, hanem CD formájában is kapható lesz.)

Vertigo Magnetic Eye Records kiadásában jelenik meg szeptember 4-én, elő is lehet rendelni: https://mer.lnk.to/ZakkSabbath-Vertigo

Itt van egy kis ízelítő:

// //