fbpx

A NAPALM DEATH frontembere teljesen maszk-párti: “ez tiszteletet jelent az embertársaid felé”

Mark “Barney” Greenway, a Napalm Death frontemberének az a véleménye a maszkokkal kapcsolatos vitáról, hogy maszkot viselni a járvány alatt annyit tesz, mint tiszteletet mutatni embertársaink felé. Greenway a Lambgoat Vanflip podcast-jában számolt be arról, hogy szülőhazája, az Egyesült Királyság hogyan kezelte eddig a koronavírus-járványt, amit a lenti videóban meg is hallgathattok: “Nem vagyok tudós, de nagy valószínűségét látom, hogy a megbetegedések száma jelentősen emelkedni fog; egyszerűen így érzem. Itt tartunk jelenleg.”

Általánosan beszélve az emberek hordják a maszkot. De a maszkviselés valódi célja, hogy védd az embertársaidat, ha esetleg hordozod a vírust. Azonban még így is távolságot kell tartanunk, különben elvész a lényeg. Én abszolút a maszk mellett állok őszintén szólva. Szerintem ez egy emberi dolog. Ha ennyit sem tudsz megtenni, hogy valamennyire védd magad körül az embereket, az nem is tudom, mit közvetít.”

Az, hogy kötelezve vagy a maszk viselésére, tényleg olyan, mintha bilincset kéne hordanod?” – tette fel a költői kérdést Greenway. “Nem értem ezt a gondolkodásmódot, nem értem ezt a logikát. Szerintem ezzel tiszteletet mutatsz az embertársaid felé, ha maszkot viselsz. Mert ez azt üzeni, hogy ‘Tudod, mit? Lehet, hogy nem ez a végjáték, de legalább tiszteletben tartom a biztonságodat mint emberi lény.”

Nyár elején az USA tisztifőorvosa arra kérte a polgárokat, hogy viseljenek maszkot, mert ezzel elősegítik a járványhelyzet mielőbbi javulását. A Texas A&M University júniusban kiadott kutatása szerint a maszkviselés közösségben a legjobb módja annak, hogy elkerülhessük a vírus terjedését emberről emberre.

Napalm Death új albuma, a Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism szeptember 18-án jelenik meg a Century Media Records gondozásában. A lemez producere Russ Russell volt, az artwork-ért pedig Frode Sylthe felelt.

 

// //