fbpx

A MEGADETH új albuma “őrülten progresszív” lesz DAVID ELLEFSON szerint

A Megadeth gitárosa, David Ellefson beszámolt a Metal Rules-nak a közeledő albumuk zenei irányzatáról. A lemez a 2016-os Dystopia című albumot követi. A kérdésre, hogy az új anyag a Dystopia stílusára hajaz-e, vagy inkább fogyaszthatóbb lesz a 2013-as Super Collider-hez hasonlóan, Ellefson így válaszolt: “Semmiképpen sem a Super Collider vonalán halad az album. Inkább a Dystopia-ra hasonlít, de még azon is túlmutat. Tele van technikai kihívásokkal. Dave [Mustaine, a Megadeth vezetője] és én egyetértünk abban, hogy az új album egy-két riffjét sokkal nehezebb eljátszani, mint mondjuk a Rust in Peace bármelyik részét. Őrülten progresszív anyag.”

Majd folytatta: “Emlékszem, amikor gyerek voltam, és hallottam Geddy Lee-t és Neil Peart-et (Rush) valami egészen emberfelettit játszani. Most az új anyagunk kapcsán ugyanezt éreztem Dirk Verbeuen-nél [Megadeth dobos] (nevet). Ez felvillanyozott. Ez egy olyan pillanat volt, amit eddig sosem tapasztaltam. Ki tudja, talán 55 éves koromig várnom kellett, hogy egy ilyen tapasztalt dobossal, mint Dirk, megéljem ezt. Hatalmas tüzet és spirituszt érzek az új lemezben.” Hozzátette: “Aki szereti a Dystopia-t, az ebben sem fog csalódni.”

Mustaine nemrég megosztotta Jose Mangin-nal (Sirius XM), hogy a Megadeth következő albuma “a Countdown [To Extinction], és talán a Rust in Peace és a Dystopia szintjét hozza. Régóta ez az első alkalom, hogy a gitár és a basszus egyes részei olyan nehezek voltak, hogy meg kellett állnunk felvétel közben. Kérdezd meg Ellefson-t – ő a legjobb tanú -, hogy miket játszik a basszuson, mert ugyanazt játssza, amiket én gitáron. Nagyon király dolgokat játszunk. Van egy dalban egy olyan rész, ami olyan, mint a Five Magics. Egy másik pedig egy az egyben a Take No Prisoners. Basszusgitár-zúzás az egész. Ha nem hiszed, járj utána. A gitár lehet, hogy kudarcot fog vallani, bár nem hiszem, hogy így lesz.”

Ez lesz az első album, amin Verbeuren (ex-Soilwork) fog játszani, aki 4 éve csatlakozott a bandába.

Az új Megadeth-album munkálatai tavaly kezdődtek meg Chris Rakestraw társproducerrel, akivel már a Dystopia-n is együtt dolgoztak.

A brazil gitáros Kiko Loureiro a Dystopia-ban debütált gitárosként a Megadeth-ben, aminek a címadó dalát a “Legjobb Metal Produkció” címmel díjazták a 2017-es Grammy Awards-on.

 

// //