fbpx

A MASTODON új albuma a menedzserük, Nick John elvesztését dolgozza fel

Eddig sem állt távol a Mastodon-tól, hogy szeretteik elvesztésének témáját foglalják dalokba: a 2009-es Crack the Skye album a dobos-vokalista Brann Dailor húgának, Skye Dailor-nak, a The Hunter a gitáros-énekes Brent Hinds fivérének tiszteletére íródott, a Emperor of Sand-et pedig valamennyi, rákban elhunyt családtagjuk emlékére szerezték. Az új Mastodon album is hasonló témát dolgoz majd fel.

Dailor arról nyilatkozott a Revolver-nek, hogy a lemez a menedzserük, Nick John elvesztését fogja dalokba önteni:

Ami a témát illeti, Nick Johnról fog szólni, miután minden tennivalót elintéztünk. Persze ez egy fantasztikus reprezentációja lesz a szituáció valódi érzelmességének elkendőzésére, de valószínűleg azért lesz Nick John-központú, mert ő a mi emberünk volt és elvesztettük, és nem érdemel kevesebbet, mint hogy egy egész albumot építsünk a távozása köré.

Ez egy hatalmas sokk volt számunkra. Elvesztettük az egyik kedvenc emberünket, és ez az egész a semmiből csapott le. Nagyon fájdalmas. Szóval mostanában ezen gondolkozunk – és a többi eseményen, amik mostanában történnek. Ez a legőrültebb időszak, amit  valaha emberként megéltünk, hogy is tehetnénk meg, hogy nem reflektálunk rá a művészetünkben? Lehetetlen lenne kikerülni. Arról fog szólni, hogy megőrülsz a saját házadban.

Dailor azt is elmondta, hogy túl sok anyaguk van az új albumra, de ezt le fogják faragni 45-50 percnyire, ki fogják szelektálni belőle “a krémjét, azt az anyagot, aminek irányába gravitálunk“. Állítólag új hangzás felé vette az irányt az új album.

Jelenleg túl sok az anyagunk. Valószínűleg elég egy pár albumra, úgyhogy ez nagyszerű. De most fókuszálnunk kell. Most azon a ponton vagyunk, ahol készen állunk őszintén menni és csinálni. Most kezdtük összejátszani az új anyagot, igazán a lovak közé csaptunk.

Nemrég jelent meg  a Mastodon legújabb száma, a Fallen Torches, amiben Scott Kelly (Neurosis) vokáljait hallhatjuk:

 

// //