fbpx

A LAMB OF GOD gitárosa mesélt CHESTER BENNINGTON(Linkin Park) halála után megjelent dalról

Lamb of God gitárosa, Mark MortonMidwest Beatdown-nak beszélt a debütáló szólóalbumáról, az Anesthetic-ről. Josh Wilbur végezte a produceri munkálatokat, a vezető producer Jake Oni volt. A nagylemez 2019 márciusában jelent meg a WPP Records/Spinefarm kiadásában. Olyan neves előadók vendégszereplését hallhatjuk az anyagon, mint például Chester Bennington (Linkin Park)Paolo Gregoletto és Alex Bent (Trivium), Jacoby Shaddix (Papa Roach) vagy éppen Myles Kennedy (Alter Bridge).

Eléggé ideges voltam – nem a kreatív rész miatt, mert tényleg hittem a zenében, amit összehoztunk, hanem inkább azon aggódtam, hogy hogy fogják fogadni a hallgatók a saját nevem alatt kiadott anyagot” – vallotta be Mark. (A lenti linken meghallgathatod a felvételt.) “Szóval kiadtuk az első single-t, a ‘The Truth Is Dead’-et, és pozitív fogadtatásnak örvendett, majd kijött a ‘Cross Off’ is, és a visszajelzések egészen elképesztőek voltak. Tudom, hogy ez már önmagában is egy különleges dal, főleg tekintve, hogy Chester már nincs köztünk, és az emberek régóta nem hallották ilyen módon a hangját. És a hatás, amit akkor keltett, nagyon megterhelő pillanatokat okozott, amilyen reakciók jöttek az egész ‘Linkin Park-világtól’. Számos üzenetet és visszajelzést kaptam Linkin Park-rajongóktól, akik köszönetet mondtak nekem a dalért, és elmondták, mennyit jelentett ez nekik, és hogy mekkora ajándék volt újra hallani a hangját.

Chester hangja ikonikus volt – tényleg, egy generáció hangja több szempontból is, mert annyira egyéni volt és termékeny, és egyszerűen egy lenyűgöző tehetség. Sokáig sorolhatnám még. Chester egy igazán hiteles, szerető, jószívű, kreatív, brilliáns srác volt, és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy volt lehetőségem megírni és felvenni vele egy dalt. Szóval amikor ez megjelent, az valami eszméletlen volt. A csúcsra jutott a rádiókban, de ami még fontosabb, nagy hatással volt sok-sok emberre, és ezt közölték is velem. Nagyon büszke voltam rá és hihetetlenül hálás vagyok, hogy megadatott ez a lehetőség.

Tavaly januárban Morton kiadta a második szólóanyagát, az Ether-t, egy zömében akusztikus, ötszámos EP-t. Csakúgy, mint az Anesthetic esetében, a gitáros itt is felsorakoztatott egy csomó különféle zenész/énekes-tehetséget, akik segítettek életre hívni a dalokat. Az Ether lemezen őket hallhatjuk: Lzzy Hale (Halestorm), Howard Jones (Killswitch EngageLight The Torch), John Carbone (Moon Tooth) és Mark Morales (Sons of Texas), aki Morton bandájában is játszik az élő koncerteken. Az EP-n három saját dal található, valamint két cover, amik ismételten tanúbizonyságot tesznek Morton zenei sokszínűségéről.

 

// //