fbpx

A FIVE FINGER DEATH PUNCH korábbi dobosa, JEREMY SPENCER egy új banda, a PSYCHOSEXUAL frontembere

Megtörtént Jeremy Spencer átformálódása az örökzöld slágereket gyártó Five Finger Death Punch heavy metal dobosából egy képromboló Devil Daddy énekessé. Spencer új rockbandája, a Psychosexual bemutatja az egyedi gothic metal és industrial-edge stílusát a rajongóknak – egy karaktervezérelt, vizuálisan magával ragadó projektet.

Az első single a Psychosexual debütáló albumáról, a Torch The Faith-ről, a Let The Sin Begin olyan tehetségeket sorakoztat fel, mint a gitáros Crucifier, basszusgitáros Astaroth, valamint a dobos Volac, Devil Daddy kísérteties éneke kíséretében. A hátborzongató videó Masuimi Max, Madison Morgan, Janey Doe és Idelsy Love előadók szemet gyönyörködtető tehetségével nyűgöz le.

Spencer a Torch The Faith-t a független kiadóján, a 6ex Records-on keresztül adja ki, a Drowning Pool producerével, Shawn McGhee-vel együttműködve.

Spencer 2018 végén hagyta ott a Five Finger Death Punch-ot, de Devil Daddy személye már évek óta formálódott a fejében. Soha nem ült a kreatív babérjain, 2019-ben kiadott egy ’80-as éveket tükröző újhullámos eredeti példányt mintegy a banda előfutáraként, többek között olyan szórakoztató videókkal, mint például a Type O Negative Love You To Death-ének átdolgozása.

Spencer így nyilatkozott: “Annyiféle stílusú zenét szeretek, Bowie-tól a Devo-n át a black metalig, a Psychosexual az a banda, ahol mindezt összehozhatom egy kalap alá.”

A lemezbemutató turnét késő őszre/kora télre tervezik.

Spencer, aki a Five Finger Death Punch-ot Zoltan Bathory-val együtt alapította, hátműtéten esett át 2018 őszén, ami után huzamosabb ideig pihennie kellett, mire felépült. Amikor bejelentette, hogy kilép a zenekarból, azt mondta: “A kemény fizikai igénybevétel olyan szinten megviselte a testemet, hogy már úgy érzem, nem tudok olyan teljesítményt nyújtani, amit a rajongók megérdemelnek, és ami örömet okoz nekem.”

Spencer helyére Charlie “The Engine” Engen került a Five Finger Death Punch-ba. Charlie az F8 című albumon debütált, ami februárban jelent meg.

 

// //