fbpx

A FEAR FACTORY a Soul of a New Machine album évfordulós turnéját tervezi

Lehet, hogy még távoli jövő, de azért már sok banda tervezgeti a majdani újbóli koncertezést. Az industrial metal úttörő Fear Factory zenekar azon tanakodik, hogy az 1992-es debütáló albumuk, a Soul of a New Wave évfordulójának alkalmából turnét szerveznek az ünneplésre, ha már feloldódtak a korlátozások.

Dino Cazares gitáros a Twitteren érdeklődte meg a rajongóktól, hogy szívesen részt vennének-e egy ilyen kezdeményezésben – tudniillik a legtöbb rajongó a Demanufacture és az Obsolete című későbbi albumokat tartja nagyobbra – és bár nem mondta ki, de mégiscsak közeleg a debütáló album 30. évfordulója.

A Fear Factory nemrég ünnepelte az egyik leghíresebb lemezük, a Demanufacture 20. évfordulóját is. Az Obsolete ilyenfajta ünneplésére nem került sor, talán jogi ügyek miatt. Cazares és az énekes Burton C. Bell ugyanis jogi vitákat folytat Christian Olde Wolbers  és Raymon Herrera korábbi tagokkal a banda nevét illetően – egyáltalán nem biztos, hogy a zenekar egyáltalán turnézhat jelenleg Fear Factory néven. Terjedtek pletykák, miszerint Cazares és Bell egy hasonló, mégis új nevet ötöltek ki a turnéra, mégpedig a Fear Campaign-t, de az igazságra még nem derült fény, valamint egyelőre még nincs okuk sietni a turnészervezéssel sem.

Valószínűleg Cazares jól sejti, és tényleg nem fogadná akkora üdvrivalgás a Soul of a New Machine-turnét. Bár az is igaz, hogy sok rajongó már csak azért is elmenne, hogy lássa őket élőben játszani. Szóval miért ne lehetne létjogosultsága a turnénak?

// //